Årets ledare satsar på magisk undervisning

Den som trivs och får uppmuntran gör ett bättre jobb. Efter de ledorden försöker Susanne Svensson leva och utföra sitt arbete som rektor på Norrevångskolan 7–9. Det är ett framgångsrikt koncept som gör att hon utses till Årets ledare i Eslövs kommun 2021.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Susanne Svensson – Årets ledare i Eslövs kommun 2021.

– För mig är det viktigt att alla medarbetare trivs. Den som mår bra och gärna går till jobbet presterar också bättre. Som chef försöker jag vara uppmuntrande och vill få alla medarbetare att känna att de varje dag gör ett bra arbete, säger Susanne Svensson.

Att personalen känner sig delaktig i skolans mål och hur de ska uppnås, är viktigt för att skapa en attraktiv arbetsplats där personalen mår bra och skapar de bästa förutsättningarna för eleverna att nå kunskapsmålen.

– Jag är som ledare tydlig och berättar vad jag vill, vart vi ska och hur vi tillsammans ska nå dit, säger Susanne Svensson.

Magisk undervisning är målet

Norrvång är en högstadieskola i centrala Eslöv som har 365 elever och 40 i personalen. Förra året gick 92 procent av eleverna i årskurs nio ut med godkända betyg för gymnasiet.

Under Susanne Svenssons ledning satsar nu Norrevång vidare mot målet att skapa ”magisk undervisning” för sina elever.

– Vi har gemensamt tagit fram en utvecklingsplan för vår skola. Vi arbetar med kollegialt lärande för att skapa ”magisk undervisning” för våra elever. Här har vi även lyssnat in vad ungdomarna tycker fungerar bäst i undervisningen. Vi vill ju att de ska lära sig så mycket som möjligt när de går hos oss, säger Susanne Svensson.

Kollegialt lärande är ett begrepp som Skolverket använder för olika former av strukturerat, gemensamt arbete, där kollegor tillsammans utvecklar kunskap.

25 år i kommunen

Susanne Svensson har jobbat länge inom utbildning i Eslövs kommun. Förra året var hon en av de medarbetare som fick ta emot en gåva efter 25 år i yrket.

Som rektor på Norrevångskolan är hon inne på sitt åttonde läsår.

– Jag är pedagog och har arbetat i många olika roller, både med yngre och äldre barn i olika stadier och i olika verksamheter. Största delen har jag arbetat inom grundskolan men jag har även jobbat på grundsärskolan Bredablick.

Coronapandemin en stor utmaning

Den pågående coronapandemin har varit en stor utmaning och påverkar skolan.

– Det har inneburit mer arbete än normalt med alla planer och riskbedömningar som vi varit tvungna att göra. Att ha elever och personal på distans är verkligen en utmaning. Det har gått bra men jag trivs bäst när alla är på plats, säger Susanne Svensson som beskriver sig själv som en social person som fungerar som bäst när hon får möta människor i verkligheten.

– Det är svårt att läsa av andra människor när man möts i den digitala världen. Jag tror dock att lärarna som måste bedriva undervisning digitalt hade en ännu större utmaning. De klarade det superbra och jag är verkligen stolt över alla.

Världens bästa skola!

Att få utmärkelsen Årets ledare i Eslövs kommun var en stor överraskning.

– Jag blev väldigt överraskad och det tog tid innan jag förstod. Det känns stort och roligt. Norrevångsskolan 7-9 är en fantastisk skola med fantastisk personal – utan dem hade jag inte varit en bra ledare alls. Jag kan faktiskt avslöja att vi är Världens bästa skola!

Motiveringen till att Susanne Svensson utses till Årets ledare i Eslövs kommun 2021:

Susanne är en otrolig ledare, såklart främst på Norrevångsskolan, men också inom Barn och Utbildning i stort. Susanne har under ett intensivt och tufft år behållit lugnet och styrt skolan framåt i allt som hänt. Susanne är en stor förebild för alla medarbetare och kollegor och bidrar med sitt engagemang och professionalitet till goda resultat.
Susanne är duktig på att se alla medarbetare och är noga med att försöka ge alla de bästa förutsättningar för att göra ett bra jobb men också för att få möjligheten att utvecklas i sitt arbete.
Susanne har en unik förmåga att stå upp när det blåser!
I en tid med otrygghet, förändringar och utmaningar har Susanne genom sin handlingskraft och inte minst flexibilitet styrt skolan på ett tryggt sätt så att både kollegor, medarbetare, elever och vårdnadshavare känt sig trygga i allt som skett.

Alla anställda kan nominera kandidater

Alla anställda i Eslövs kommun kan nominera kandidater till Årets nyskapare. Vinnaren utses av kommunens ledningsgrupp.
Förutom äran och diplom består priset av 10 000 kronor till fortbildning.

Årets medarbetare klev fram under coronapandemin

Datorspel hjälper Årets nyskapare att utveckla effektiva e-tjänster

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window