Äntligen dags för torghandel på Stora torg

Från den 1 juli välkomnas försäljare till det nyöppnade Stora torg. Här finns numera även platser för foodtrucks och både handlare och föreningar bokar avgiftsfritt under 2021.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Torghandeln på Stora torg öppnar den 1 juli.

Tidigare har det varit möjligt att boka för hela säsongen, men det har ställt till det för kommunens större evenemang som kräver tillgång till hela torget. Med de nya reglerna för torgförsäljning kan en plats upplåtas för högst 30 dagar.

Samma regler gäller de tre nya uppställningsplatserna för street food, där man kan parkera en foodtruck eller en så kallad popup-vagn.

Kostnadsfritt att sälja i år

För att stötta lokala näringsidkare beslutade kommunen redan i vintras om att inte ta betalt för uteserveringar under 2021. Nu har man bestämt att även torghandel blir avgiftsfri året ut.

Under hösten kommer kommunen att se över hur försäljare ska debiteras för el och avfallshantering. Nya taxor kommer att gälla från och med nästa år.

Ansökan via e-tjänst

Torgplatser och saluplatser för street food, i dagligt tal foodtrucks, bokas via en ny e-tjänst. Tanken är att göra det enklare både för den som ansöker och den som handlägger ärendet.

Torghandel

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window