Internationellt arbete

Vikten av att hålla en god relation med omvärlden är stor. Detta gäller både nationellt och internationellt. Goda relationer skapar dynamik och banar väg för idé- och kompetensutbyte och utveckling.

Eslövs kommun har fem vänorter: Asker i Norge, Rudersdal i Danmark, Gardabaer på Island, Jakobstad i Finland och Viljandi i Estland.

Asker, Norge

Asker ligger i Akershus fylke i södra Norge. Kommunen är en förortskommun till Oslo, väster om huvudstaden, till vilken en stor del av befolkningen pendlar. I Askers kommun bor närmare 57 000 invånare.

Askers kommun

Rudersdal, Danmark

Rudersdal kommun är en kommun i norra huvudstadsregionen kring Köpenhamn i Danmark. Kommunen uppstod 1 januari 2007 genom en sammanslagning av de tre kommunerna Rudersdal, Birkerød och Søllerød. I Rudersdals kommun bor närmare 55 000 invånare.

Rudersdal kommun

Gardabaer, Island

Gardabaer är en kommun och stad i huvudstadsregionen belägen i den sydvästra delen av Island. Kommunen är en av landets tio folkrikaste med cirka 14 000 invånare.

Gardabaer kommun

Jakobstad, Finland

Jakobstad är en tvåspråkig, svenska och finska, stad vid Bottenvikens kust i landskapet Österbotten i Finland. I slutet av 2013 hade staden knappt 20 000 invånare.

Jakobstad

Viljandi, Estland

Viljandi är en stad i Viljandi län i södra Estland. Det är landets sjätte största stad med knappt 19 000 invånare och centralort i Viljandi län. Den är belägen 161 kilometer från Tallinn, 81 kilometer från Tartu och 97 kilometer från Pärnu.

Viljandi

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window