Fyra bilder som förställer kulturskolan och verksamheter, piano, konst och dans

Anmälan och avgifter

Här hittar du information om kulturskolans avgifter, hur du ansöker till våra kurser, och svar på vanliga frågor.

Kulturskolans kurser löper över ett läsår som är indelat i två terminer. Kulturskolan har samma lovdagar som övriga skolan, men när övriga skolan har studiedagar har vi oftast undervisning som vanligt. Ibland kan vi ha egna studiedagar, men då informerar vi alltid om det.

Anmälan till kulturskolan

Söka kulturskolans kurser

För barn under 18 år är det målsman som anmäler barnet till våra kurser. Anmälan till kurser öppnar den 1 januari och stänger den 15 april. Den som redan går på kulturskolan behöver inte återanmäla sig till samma kurs varje år. Om barnet vill sluta krävs det att man avanmäler sig. Den som står i kö för en kurs behöver inte anmäla sig varje år, utan står automatiskt kvar i kön tills det finns plats.

Åldersgräns på kurser

För varje ämne finns en gräns för vilken årskurs barnet måste gå för att få börja en kurs. Det går att anmäla sitt barn, eller den som är över 18 år sig själv, tidigast den 1 januari samma år barnet börjar i den årskurs som anges för kursen. Till exempel: du kan anmäla ditt barn till modern dans för årskurs 3, om barnet ska börja årskurs 3 till hösten samma år. Det går inte att anmäla sig innan.

 Här kan du läsa mer om kursernas innehåll och komma till anmälan.

Vad våra kurser kostar

Kulturskolans kurser sträcker sig ett läsår, men du betalar terminsvis. Om du har svårt att betala fakturan i tid finns möjlighet att få anstånd för att betala en senare månad eller dela upp fakturan på flera månader. Du måste då kontakta expeditionen när du har fått fakturan och uppge fakturanummer.

KursPris per termin
Alla kurser utom instrument, årskurs 3 eller yngre280 kr
Alla kurser utom instrument, från årskurs 4550 kr
All instrumentundervisning, alla åldrar550 kr
Extra dansgrupp280 kr
Sjunga i kör280 kr
Hyra instrument200/400 kr
Folkbokförd i annan kommun än Eslöv, i mån av plats560/1 100 kr

Tänk på att kostnader för till exempel instrument, läromedel och dansskor inte ingår i terminsavgiften.

Rabatter

Syskonrabatt – ingen avgift tas ut efter tredje barnet.

Det här får du som elev

Som elev i kulturskolan får du minst 25 undervisningstillfällen per läsår. Då räknas även föreställningar och extra repetitioner. Varje elev ska få möjlighet att framträda inför publik minst en gång per år. Du får en lärare som du träffar enskilt eller i grupp tillsammans med andra elever. Schema och tider får du av läraren när du börjat.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window