Fyra bilder som förställer kulturskolan och verksamheter, piano, konst och dans

För barn och unga med särskilda behov

Alla barn kan söka sig till våra kurser, oavsett behov. Vi erbjuder också kurser som endast riktar sig till barn och unga som går eller har gått grundsärskola med inriktning träningsskola, på kulturskolan i Hörby och musikskolan i Höör.

Eftersom undervisningen i de flesta fall går att anpassa efter eleven, är musik- och kulturskolornas verksamhet ett bra alternativ för barn och unga med funktionsvariationer. På våra kurser är pedagogerna aktivitetsledare. Assistent, förälder och ledsagare får följa med de första gångerna och sedan bestämmer vi tillsammans vad som blir bäst för varje barn.

Det finns även några kurser för barn och unga som går eller har gått grundsärskola med inriktning träningsskola. I Hörby finns Musik & Sånt och i Höör Musik & Rörelse. Till dessa är eleverna välkomna att söka, oavsett i vilken av kommunerna de bor.

Kostar det att gå kurserna?

Alla kurser på musik- och kulturskolorna är avgiftsbelagda. På kurserna för barn och unga med särskilda behov får eleverna först prova tre gånger gratis och sedan bestämma sig om de vill fortsätta. Anmälan till undervisningen är inte bindande.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window