Viktig information om Eslövs kommuns förskolor och skolor

På måndag hälsar vi alla friska och symptomfria barn och ungdomar välkomna tillbaka efter höstlovet. Eslövs kommuns förskolor, skolor och Carl Engströmgymnasiet håller öppet som vanligt. Vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de beslut som fattas av Utbildningsdepartementet och andra myndigheter. Skulle förutsättningarna förändras är vi beredda att med kort varsel anpassa verksamheten efter det.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

  • Förskolan bedrivs som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  • Grundskolan i Eslöv bedrivs som vanligt, och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  • Gymnasieskolan i Eslövs kommun bedriver ordinarie undervisning på Carl Engström-skolan. Vi följer noga utvecklingen och är beredda att snabbt ställa om till distans- och fjärrundervisning om det fattas beslut om detta på nationell nivå.
  • Öppna förskolan på familjens hus är pausad.
  • Familjeenhetens föräldragrupper och barngrupper pausas tills vidare.

Grunden är att den som är sjuk stannar hemma, att vi håller avstånd så gott det går, vistas utomhus så mycket som möjligt och sköter hygienen extra noggrant. Detta behöver medarbetare, barn och vårdnadshavare fortsätta att hjälpas åt med – precis som vi gör i dag.

Så här beställer du ett självtest

Beställ ett självtest om du tror att du har covid-19 just nu. Du kan testa dig hemma eller på en särskild provtagningsplats.

  • Du kan beställa ett självtest om du bor i eller besöker Skåne, och har symtom på covid-19.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer och e-legitimation för att kunna beställa självtestet.
  • Du kan bara beställa testet till dig själv eller när du är ombud för ett barn som är mellan 6 och 12 år.
  • Barn som har fyllt 13 år beställer testet själv och behöver då ha egen e-legitimation. I annat fall är det testtagning på vårdcentral som gäller.

Läs mer om självtester på 1177

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window