Vi öppnar lokal i Hotell Stensson

Nu öppnar vi en lokal i Hotell Stensson för att under våren berätta mer om utvecklingen av Eslövs centrum och ombyggnaden av Stora torg. Välkommen på premiären lördagen den 29 februari kl. 11–14. Då finns våra kommunalråd på plats och det finns möjlighet att ta en virtuell promenad på Stora torg.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Flygbild över Stora torg i Eslöv i februari 2020
Arbetet på Stora torg pågår för fullt. Välkommen till kommunens nya lokal i Hotell Stensson, den stora vita byggnaden med grönt tak, för att få en överblick över ombyggnaden. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Vi har kommer att ha fasta öppettider i lokalen i Hotell Stensson varje tisdag förmiddag kl. 10-13 och fredagseftermiddagar kl. 12–16. Dessutom håller vi öppet sista lördagen varje månad kl. 11–14.

Test av VR-glasögon och handkontroller
Med VR-glasögon och handkontroller kan den som vill ta en virtuell promenad på Stora torg när vi inviger lokalen i Hotell Stensson den 29 februari.

Premiäröppet blir lördagen den 29 februari kl. 11–14 då kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S) och vice ordförande Catharina Malmborg (M) finns på plats för alla som har frågor och funderingar.

Dessutom är den som vill välkommen att denna dag ta en virtuell promenad på Stora torg.

Utsikt över Stora torg

Ingång till lokalen, som har utsikt över Stora torg, sker genom Hotell Stenssons reception. På de fasta öppettiderna finns personal från Eslövs kommun och Eslövs Stadskärneförening på plats.

I lokalen finnas en utställning med illustrationer över torgets utveckling och ett bildspel med historiska bilder från platsen i Eslövs hjärta.

Virtuell promenad

TV-skärm med illustration från Stora torg
På TV-skärmen kan den som vill följa den virtuella promenaden

Den virtuella promenaden tas med hjälp av ett par VR-glasögon och två handkontroller. Det ger en känsla av att kliva in och gå i bilden.
En person i taget kan ta sig fram genom att peka på en plats på torget med hjälp av handkontrollerna och närmare utforska till exempel det framtida konstverket, glasskiosken eller vattenspelet.

Övriga åskådare kan följa promenaden på en stor TV-skärm i hotellets lobby.

Välkommen till premiären i Stora torg-lokalen i Hotell Stensson lördagen den 29 februari kl. 11–14!

Följ arbetet i Eslövs centrum på Stora torgs egen webbplats: storatorg.eslov.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window