Välkommen till nya eslov.se!

Vi är glada över att kunna presentera vår nya, omarbetade webbplats. Vår förra webbplats skapades 2011. Det var nu dags att förnya oss, inte minst för att möta de krav som ställs på en webbplats i dag.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Förutom det helt uppenbara – att hemsidan har fått ett nytt utseende – har vi jobbat med att anpassa den så att så många som möjligt ska kunna ta del av innehållet.

Responsiv design

Hemsidan har fått en responsiv design. Detta innebär att sidan anpassar sig efter den enhet du besöker den från. Sidan fungerar lika bra om du surfar från en mobiltelefon, en läsplatta eller en dator.

Tillgänglighetsanpassad

För att göra webbplatsen tillgänglig för så många som möjligt är den anpassad för att skärmläsare ska kunna läsa sidan på ett strukturerat sätt. Det innebär också att navigeringen inte bara fungerar med musen utan även med två knappar, Tab och Enter. Vi har även sett till att synsvaga får tillräcklig kontrast mellan text och bakgrundsfärg.

Ny standardiserad struktur

Vi har arbetat om innehållsstrukturen och använt oss av en väl testad standardstruktur för kommunala webbplatser, Funkaboda. Strukturen utgår från att du som användare ska hitta och inte hur vi som kommun är organiserade.

Strukturen används av ungefär 100 kommuner. Detta gör att du som besökare inte behöver lära nytt varje gång du kommer i kontakt med en ny kommuns webbplats.

Städad och rensad

Vi har värderat och tagit bort en hel del inaktuell information. Vi har också lagt till sådant som saknades, allt för att du snabbt ska hitta det du söker och inte ska drunkna i gammal eller överflödig information. Skicka ett e-postmeddelande till kommunikationsenheten@eslov.se om du saknar något eller tycker att vi har städat för mycket!

Open Source och kommunsamarbete

Vår nya webbplats är byggd i Open Source-verktyget WordPress. Utöver WordPress bygger hemsidan på en plattform som Helsingborgs Stad har utvecklat. Både WordPress och Helsingborgsplattformen används av oss – och vem som helst – kostnadsfritt. Helsingborgsplattformen används av flera kommuner utöver Helsingborg och nya kommer ständigt till. Vi har redan fått frågor från kommuner i olika delar av landet som är intresserade av vårt kommunala samarbete.

Berätta för oss vad du tycker

Som med alla stora projekt har hemsidan en del barnsjukdomar, en del känner vi till och rättar till efter hand. En del kommer vi att bli varse om när du som besökare berättar det för oss. På de flesta sidor finns en ruta där du kan berätta för oss vad du tycker om vår information. Använd den! Vi läser alla kommentarer och kommer att göra vårt bästa för att förbättra, fylla på och göra informationen begriplig.

En sista sak

Vi är inte färdiga och vi kommer aldrig att bli färdiga. Vi vill heller inte bli färdiga. En webbplats blir aldrig färdig och vi kommer ständigt att förbättra både funktioner och innehållet på vår webbplats.

Vi är många som jobbat med att bygga upp denna webbplats, både kommunikatörer på kommunikationsavdelningen och på förvaltningarna, och många kollegor runtom i organisationen. Vi kommer att fortsätta att arbeta för att du ska få en webbplats som motsvarar dina behov på bästa sätt.

Med förhoppningar om att du gillar upplevelsen och hittar det du söker.

Hälsningar från Eslövs kommun genom projektledaren Henrik Jensen-Pässler

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window