Välkommen till invigningen av den nya konstgräsplanen på lördag!

På lördag den 14 oktober invigs den nya konstgräsplanen på Husarängen i Eslöv. Alla är välkomna och kommunens fotbollsföreningar är speciellt inbjudna.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Konstgräsplanen på Husarängen

Barn och ungdomar har möjlighet att genast prova den nya konstgräsplanen. Efter invigningsceremonin spelas en premiärmatch mellan ungdomar från Eslövs BK, EBK, och Gårdstånga och Flyinge Idrottsförening, GOF.

– Detta är Eslövs kommuns tredje konstgräsplan. Den är i full skala, godkänd för elvamannaspel och certifierad för både bredd- och elitfotboll. Vi har valt att satsa på en miljövänlig konstgräsplan som innehåller miljöanpassat fyllnadsmaterial. Det består till 99 procent av sand, säger fritidsutvecklare Mohamed Abo-Sharkh.

Stort behov av fler planer

Invigningen av konstgräsplanen är det första steget i att utveckla Husarängen-området till ett framtida område för motion och rekreation.

– Vi har gjort en undersökning som visar att finns stort behov av fler konstgräsplaner i vår kommun. Alla våra fotbollsföreningar samsas idag på en konstgräsplan och en inomhushall. Den nya anläggningen blir ett viktigt tillskott för fotbollsföreningarna. Dessutom lämpar sig en konstgräsplan väldigt bra för spontan idrott och motion, säger Mohamed Abo-Sharkh.

Kan bokas av alla föreningar

Konstgräsplanen blir tillgänglig för alla fotbollsföreningar i kommunen. Under den aktiva fotbollssäsongen från april till oktober, kommer den i huvudsak att användas av Eslövs bollklubb, EBK. Övriga föreningar använder då främst sina egna idrottsanläggningar.

Programmet för invigningen på lördag den 14 oktober:

  • Kl. 11.00–11.50. Barn och ungdomar är välkomna att spontanspela på konstgräsplanen.
  • Kl. 11.50–11.55. Invigningstal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Christine Melinder och förste vice ordföranden Kire Gelevski.
  • Kl. 12.00–13.30. Invigningsmatch spelas mellan EBK:s och GoF IF:s ungdomar födda 2013.

EBK säljer korv, läsk, kaffe och andra förfriskningar.

Läs om utvecklingen av Husarängen och Karlsrobadet

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window