Utbudet i matserveringarna påverkas av personalbrist

På grund av coronapandemin är läget mycket ansträngt hos kommunens måltidsverksamhet. En fjärdedel av personalen på 90 personer är antingen sjuk eller i karantän för att de delar hushåll med någon som har covid-19.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Tyvärr påverkar det matutbudet i förskolor, skolor och omsorgen. Vi serverar naturligtvis ett grundutbud på en till två rätter, men just nu kan det förekomma mindre salladsbarer, dagens soppa utgår och att frukost och mellanmål förenklas, säger Marie Bengtsson, kommunens tf måltidschef.

Omöjligt att erbjuda samma service

Varje dag tillagas närmare 6 500 portioner i kommunens kök. Huvuddelen serveras i skolor och förskolor.

– Även om vi för tillfället har färre gäster i våra matserveringar så är det inte möjligt att erbjuda samma utbud och service som under normala omständigheter, säger Marie Bengtsson.

Extrem arbetssituation

Den extrema arbetssituationen ställer också andra krav på personalen.

– Det är till exempel viktigt att de som behöver specialkost inte riskerar att få fel mat på grund av förändringar i vår verksamhet. Därför är vi extra noga med att det finns uppdaterade listor i alla kök och att all specialkost märks tydligt så det inte kan bli några missförstånd eller sammanblandningar, säger Marie Bengtsson.

Hoppas alla har förståelse

Hygiennivån är extra hög på grund av smittorisken. Extra skyddsutrustning används vid behov.

– Dessutom måste vi till viss del använda engångsmaterial för att spara disk. Vi hoppas att alla har förståelse för att detta en extrem situation och att personalbristen gör att vi måste göra anpassningar under en period, säger Marie Bengtsson.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window