Några få deltagare valde att trotsa decembermörkret och följa med på trygghetsvandringen på Fridasro och Gårdsåkra i Eslöv på måndagskvällen. Ytterligare några medborgare har valt att lämna synpunkter digitalt. Den digitala funktionen är aktiv till och med den 18 december så du kan fortfarande vara med och påverka trygghetsarbetet i området.
Vandringen genomfördes tillsammans med bland andra kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S), första vice ordförande Catharina Malmborg (M), kommunpolis Mats Odestål, representanter för Eslövs Bostads AB, Räddningstjänsten Syd och kommunens säkerhets- och trygghetskoordinator Rikard Fogelström.
Alla intresserade var välkomna att följa med på vandringen. Den genomfördes efter mörkrets inbrott för att kunna upptäcka platser som är mörka och kan uppfattas som otrygga.
– Vi identifierade några platser som behöver bättre belysning. Det är nu felanmält och ska åtgärdas, berättar Rikard Fogelström.
Betydligt mindre stök på kvällar
På Fridasro finns den så kallade glasgatan som förbinder skolan och ett bostadsområde med ett glastak. Tidigare har det varit stökigt där på kvällstid. Numera är glasgatan avstängd för obehöriga från klockan 17.30 och det har enligt Eslövs Bostads AB fått önskad effekt. Ordningsstörningarna har minskat betydligt både längs glasgatan och i hela området.
Trygghetsvandringen avslutade på glasgatan där en bostadsrättsförening ville ha information om grannsamverkan.
Positiv trygghetsvandring
– Jag uppfattar trygghetsvandringen på Fridasro och Gårdsåkra som positiv. Området är över lag väl upplyst och i god ordning. Att så få valde att följa med på vandringen ser jag också som ett tecken på att trygghetsläget är bra på Fridasro. Tidigare har det varit en del oroligheter främst kring stökiga ungdomar, men det är bättre nu, säger Rikard Fogelström.
Lyssnar och åtgärdar
Trygghetsvandringar genomförs regelbundet på olika platser i vår kommun. Politiker, tjänstepersoner, Polisen, Räddningstjänsten Syd och bostadsbolaget Eslövs Bostads AB finns då på plats för att lyssna på synpunkter och diskutera hur vi tillsammans kan öka tryggheten för de som bor och verkar i ett område.
Alla synpunkter registreras och sammanställs på plats. Därefter gås de igenom, analyseras och sammanställas i en åtgärdsplan.
Det är ett sätt att ge invånarna möjlighet att påverka den miljö de lever och vistas i.
Lämna synpunkter digitalt till 18 december
Du kan välja att genomföra trygghetsvandringen digitalt i mobilen eller hemma vid din dator. På en interaktiv karta markerar du då platser du gillar, vilka som kan utvecklas och vilka som känns otrygga.
Här kan du lämna synpunkter kring Fridasro och Gårdsåkra digitalt till den 18 december
Tryggheten ökar enligt Polisens enkät – utom i Eslövs centrum
Eslöv stärker samarbetet med Polisen för att förebygga brott
Följ med på trygghetsvandring på Fridasro och Gårdsåkra i Eslöv