Trädgårdstider flyttar till Eslöv

Det populära tv-programmet Trädgårdstider flyttar till Eslöv. Den nya inspelningsplatsen är en fyrlängad gammal ödegård som kommunen äger. Detta är den andra SVT-produktion på kort tid som spelas in i Eslöv.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Trädgårdstider har sänts i SVT i fler år och är ett måste för många trädgårdsintresserade. De senaste åren har programmet spelats in på en gård i närheten av Södra Sandby kallad Torstens. Men nu är det alltså klart att produktionen flyttar till Eslöv.

Föll pladask för gården

Jonas Gunnarsson, som är projektledare för programmet, berättar att de föll pladask för den fyrlängade gården i Eslövs kommun.

– Det finns en otrolig potential som vi inte har haft innan. Gården ligger avskilt med den härliga naturen tätt inpå – och såklart den vackra innergården som kommer att bli hjärtat i trädgården. Den första säsongen på den nya gården kommer vi nog främst att börja med just innerträdgården och skapa ett vackert rum av den. Men det kommer att hända mycket spännande i de andra delarna av gården också, säger Jonas Gunnarsson.

Ungdomsserie inspelad i Eslöv

I sommar sänds tv-serien Bror i SVT och även den är inspelad på en gård i Eslövs kommun. Huvudrollerna spelas av fyra unga skånska killar utan tidigare skådespelarvana. Handlingen kretsar kring killarna och det fynd de gör på en ödegård.

Eslövs kommun äger marken

SVT var mycket nöjd med inspelningsplatsen för Bror och kontaktade därför Eslövs kommun i höstas för att hitta en ny plats att spela in Trädgårdstider på. De fastnade för en skånegård som även den ägs av Eslövs kommun. För att SVT ska ha rätt att nyttja gården på det sätt som programmet kräver, så har ett arrendeavtal tagits fram.

Eslövs kommun äger några ”ödegårdar” som en del av kommunens markreserv. Dessa gårdar har en gång i tiden köpts in som strategiska markköp, då det har funnits planer på att utveckla Eslöv i olika riktningar.

– Genom åren har Eslövs kommun köpt in mark med strategiska lägen för att säkra kommunens utveckling. Vi håller på att se över de kommunägda gårdarna för att se vilka planer som finns och hur gårdarna ska förvaltas framöver, berättar Vendela Björkman, mark- och exploateringsingenjör på kommunen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window