Tack från valnämndens ordförande

Tony Hansson, ordförande i valnämnden, vill rikta ett tack till alla som har bidragit till att EU-valet kunde genomföras på bästa sätt i Eslövs kommun.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Tack alla röstmottagare som tillsammans sett till så att 12 675 Eslövsbor fått möjlighet att rösta. Genom ett ypperligt bemötande ute i vallokalerna och vid bud- och förtidsröstningen har inga negativa synpunkter eller klagomål nått mig, tvärtom.

Tillsammans har vi kämpat med valsedlar, valkuvert, förtidskuvert, omslag, gröna och röda påsar, protokoll och en massa räknande och därigenom rott valet i hamn.

Två valarbete framför stadshuset med flagga där det står Här kan du rösta
Valarbetare under förtidsröstningen i stadshuset

Under onsdagen samlades valnämnden och räknade igenom de sista 445 sent inkomna eller felsända rösterna. Totalt nådde vi ett valdeltagande på preliminärt 52,1 procent. Det är en förbättring med hela 8,1 procentenheter sedan 2014 års EU-val.

Nu återstår det förhoppningsvis drygt tre år till nästa gång vi håller val via kommunen. Jag hoppas att då på nytt få chans att träffa er ute i vallokalerna eller under utbildningarna. Jag hoppas också att vi kan höja röstdeltagandet igen och kommer att jobba för att få en ambulerande valbuss som kan rulla runt i hela kommunen och ge många fler möjlighet att rösta på ett enkelt sätt .

Åter igen, vi i valnämnden tackar er alla!

Foto av Tony Hansson
Tony Hansson (S) är ordförande i valnämnden och i vård- och omsorgsnämnden.

Tony Hansson, valnämndens ordförande

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window