Tack för en fantastisk Eslövsfest!

Det rådde feststämning under helgen när runt 13 000 besökte Eslövsfesten på Stora torg.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Det känns så skönt och vi är så glada att det kom så många Eslövsbor och gjorde detta till en så härlig fest, säger projektledare Lotta Pettersson.

Hoffmaestro avslutade lördagskvällen när solen var på väg ner över takåsarna. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Föreningarna var med och skapade festen

Runt 20 föreningar från flera byar i kommunen deltog på lördagen och söndagen – allt från motorcyklar till pensionärsföreningar fanns vid torget. Många trotsade söndagens regn och deltog i de olika föreningsaktiviteter som erbjöds. Innebandy, boule, tambourelli och kulturskolans konstelevers ansiktsmålning var några av aktiviteterna som besökarna kunde prova på.

Eslövs friluftsklubb var en av föreningarna som deltog.
SPF Aktiv och SPF 108 Vänkretsen Eslöv hade informationsbord.
Geten Elsa från Fridasro 4H-gård var en klar favorit på söndagen. Foto: Christoffer Borg Mattisson 

– Vi har fått väldigt många positiva kommentarer och det finns en önskan om att vi gör liknande evenemang framöver, säger Helena Schönström, som är verksamhetschef på kultur- och fritidskontoret och var med och arrangerade Eslövsfesten.

Övervägande lugnt på festen

Både från väktare och polis var upplevelsen att festen var lugn och stämningen god.

– Det var ett ingripande från polisen och tråkigt nog en fyrverkeripjäs som landade vid teknikerna som sköter ljud och ljus i slutet av lördagskvällen. I övrigt gick det lugnt till på festen, upplever både vi, väktarna och polisen, säger säkerhetssamordnare Linda Thörnqvist.

Artisterna var nöjda med publiken

Eslövspubliken jublade och dansade – något som artisterna uppskattade.

– Vi fick höra från Klara Hammarström, The Mamas och Hoffmaestro att de hade tyckt att det var så kul att spela i Eslöv och att de fått så bra energi från publiken, säger Lotta Pettersson.

Opera på lastbil lockade festbesökarna till Medborgarhuset

I gränden mellan Medborgarhuset och Lilla teatern arrangerade Eslövs Teaterförening Malmö Opera på lastbil. Ett uppskattat inslag som Eslövsfestens besökare kunde ta del av.

Operan ”Det stora oväsendet” med Malmö Opera. Foto: Sven Larsson

Fler bilder från festen hittar du på eslovsfesten.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window