Succé för Eslövs kulturskolas öppet hus

Flera hundra barn och föräldrar besökte Medborgarhuset och Lilla teatern när Eslövs kulturskola ordnade öppet hus i förra veckan. Barnen fick prova på dans, konst, film, cirkus, teater och alla instrument som kulturskolan erbjuder.

– Vi är jättenöjda med den här responsen, säger Anja Nilsson, verksamhetsledare på Eslövs kulturskola.

Redan innan 17.30 kom de första nyfikna in på Medborgarhuset. Efter det var det en aldrig sinande ström av besökare ända tills dörrarna stängdes. På sina håll blev det till och med trångt när alla ville prova så många instrument och ämnen som möjligt.

Öppet hus Eslövs kulturskola
Barn och unga fick prova på Eslövs kulturskolas olika aktiviteter under ett öppet hus.

Gjort besök i kommunens grundskolor

Förutom undervisande lärare i de olika ämnena, fanns även många elever som redan går på Eslövs kulturskola på plats. Nu fick de chansen att vara de som förklarar och visar sina jämnåriga hur det går till.

Att det blev en sådan succé för öppet hus, förklarar Thomas Jonasson, producent på kulturskolan, med att alla grundskolor i kommunen har fått besök av kulturskolan under våren.

– På så sätt har vi lyckats locka betydligt fler än vad som brukar komma på det årligen återkommande öppet hus, säger han.

Möjlighet att testa olika aktiviteter

För Alva, 8 år, var det cirkusen som lockade, berättar Alvas mamma. Alva var dessutom med på Tvåornas kör dagen innan. Det är ett annat stort arrangemang för alla tvåor i kommunen som drivs av kulturskolan och grundskolorna.

Alma, som är 11 år, går vanligtvis på konst, men kom ändå till Medborgarhuset för att testa fler av kulturskolans aktiviteter. Kanske att det blir cellolektioner till hösten?

Barn spelar trumpet.
Barn och unga fick prova på olika instrument under Eslövs kulturskolas öppet hus.

Musikinstrument lockade flera

I rummet för bleckblås kunde man bland annat träffa Alfred som är 13 år. Han var en av de elever som var på plats för att demonstrera valthorn.

– Jag är en av dem på kulturskolan som har spelat valthorn längst. Jag har spelat fem-sex år, säger Alfred. Det kan vara lite klurigt i början innan man får grepp om hur man ska få ljud, men det är ett roligt instrument med en fin klang.

I samma rum fanns även Märta, 10 år, som spelar trumpet. Hon berättar att hon började spela redan i förskoleklass, vilket man vanligtvis inte gör. Men eftersom hennes storebror började spela fick hon chansen att hänga på.

Eslövs kulturskola erbjuder något för alla

Vill du börja på kulturskolan? Eslövs kulturskola är för dig som är mellan 3 och 18 år. På kulturskolan finns många ämnen att välja mellan –­ cirkus, dans, teater, musik, film och konst.

Här kan du läsa mer om de olika ämnena, anmälan, avgifter och annat som kan vara bra att veta

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window