Ställ bilen och vinn fina priser!

Mellan den 16 september och 13 oktober kan du tävla om fina priser samtidigt som du låter bilen vila. Kampanjen är en tävling som syftar till att främja hållbara transporter.

Målet är att uppmuntra fler att lämna bilen hemma och i stället testa andra sätt att resa, som att gå, cykla eller åka kollektivt.

Tävla och vinn

Alla som bor i Eslövs kommun och är 15 år eller äldre, kan delta i tävlingen. Den går ut på att samla poäng genom att använda alternativa färdsätt till bilen i vardagen.

Ju fler resor där du låter bilen stå, desto fler poäng samlar du – max två poäng per dag. Efter tävlingsperioden fyller du i dina poäng i ett formulär och motiverar varför just du förtjänar att vinna.

De som presterar bäst har chans att vinna fina priser, bland annat presentkort till butiker i Eslövs centrum och inträdesbiljetter till Karlsrobadet och Eslövs Leksaksmuseum.

Hur funkar det?

Alla sätt att resa utan bil, som att gå, cykla, åka inlines eller åka kollektivt, ger poäng. Även samåkning räknas (dock inte med familjemedlemmar). Syftet är att minska biltrafiken oavsett drivmedel, vilket innebär att elbilar eller andra miljöbilar inte ger några poäng.

Varför delta?

Kampanjen är en del av Eslövs kommuns arbete med att främja hållbart resande och skapa en mer trivsam och klimatsmart miljö.

Tävlingen avslutas den 13 oktober, och du har fram till den 21 oktober att rapportera dina poäng. Ta chansen att göra något bra för både miljön och dig själv – och kanske vinna ett pris på köpet.

Här samlar du dina poäng och deltar i tävlingen

Läs mer om tävlingen och rapportera in dina poäng här.

Så funkar tävlingen

Resor som ger poäng

Alla sätt att ta sig från punkt A till punkt B i vardagen utan att köra bil ger poäng. Du kan alltså få poäng genom att till exempel:

  • gå eller cykla
  • åka inlines, skateboard, elsparkcykel eller liknande
  • åka buss eller tåg
  • samåka i bil med andra (familj räknas inte)

Du kan kombinera olika färdsätt från listan under en och samma resa.

Att köra elbil eller annan miljöbil ger inte poäng, eftersom ett av syftena med tävlingen är att minska biltrafiken oavsett drivmedel.

Vem kan anmäla sig?

Alla som bor i Eslövs kommun kan vara med i tävlingen som privatperson.

Du måste vara över 15 eller äldre för att delta i tävlingen.

Hur anmäler jag mig?

Du behöver inte anmäla dig för att delta i tävlingen. Du räknar dina poäng under tävlingsperioden och mellan 14 och 21 oktober fyller du i formuläret här på hemsidan.

Vad kan man vinna?

Deltagaren som samlar flest poäng och som ger bäst motivering vinner.

  • 1:a pris Presentkort att använda i affärer i centrum anslutna till Cityplay till ett värde av 500 kr
  • 2:a pris Presentkort att använda i affärer i centrum anslutna till Cityplay till ett värde av 350 kr
  • 3:e pris Presentkort att använda i affärer i centrum anslutna till Cityplay till ett värde av 150 kr
  • 4:e pris Inträde för en familj till Karlsrobadet i Eslöv
  • 5:e pris Inträde för en familj till Eslövs leksaksmuseum

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window