Sockertoppens förskola vann enkättävlingen

Eslövs kommun skickade i början på mars ut en enkät till de vårdnadshavare som har barn i någon av kommunens förskolor. Detta för att utvärdera och utveckla förskolorna. För att få in så många svar som möjligt utlystes i år en tävling bland förskolorna. Den förskola som fick högst svarsfrekvens vann 5 000 kr att använda till ett valfritt ändamål.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Sockertoppens förskola, som ligger i Örtofta, fick 100 procent svarsfrekvens och blev därmed den förskola som vann tävlingen och fick priset på 5 000 kr.

I personalgruppen pratade vi om att vi ville ge tillbaka till barn och föräldrar när vi spenderade och investerade vår vinst, säger Kristina Jansner som är pedagog på Sockertoppens förskola.

Vinsten användes till att köpa växter

På Sockertoppens förskola arbetas det bland annat med hållbar utveckling och förskolan följer naturens kretslopp på nära håll. Dessutom har pedagogerna pratat om biologisk mångfald så barnen önskade blommor till insekterna. Därför bestämdes det att en del av pengarna skulle gå till att köpa in olika växter och buskar som barnen kan plantera på gården.

Tillsammans med barnen gjordes en lista med deras önskeväxter. Med hjälp av Johans trädgård, som är kommunens upphandlade leverantör, valdes växter ut som skulle passa på förskolans gård och som dessutom ger frukt när de flesta barnen är på förskolan.

Bild på den färdiga planteringen med ett regnbågsfärgat plank i bakgrunden.
Barnen tittade i olika kataloger från Johans trädgård. Därefter pratade och diskuterade barnen kring vad de önskade för växter och varför. Barnen pratade om olika färger, dofter och smaker. En del barn kom med förslag på växter och grönsaker som inte fanns i någon katalog, som sparris och körsbär, medan andra valde specifika bilder från katalogerna.

Barnen hjälpte till att plantera

När växterna levererades var barnen med och planterade och hjälpte till att göra nya växtbäddar. De hjälper också gärna till med vattningen som de flesta tycker är mycket kul.

Läs mer om Sockertoppens förskola

Tre bilder. Den första visar alla växter när de levererades. Den andra visar när barnen gräver en grop till ett träd. Den tredje visar när trädet sätts på plats.
När växterna levererades till förskolan var barnen nyfikna på vad som kommit och vilka färger och sorter det var. Under flera dagar planerades det var växterna skulle stå och sedan hjälpte barnen till att plantera och göra nya växtbäddar.
Bild på när två barn vattnar växterna.
Barnen tycker att det är kul att hjälpa till, speciellt att vattna växterna.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window