Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna bildar majoritet i Eslöv

​Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna har kommit överens om att bilda gemensam majoritet i Eslövs kommun under kommande mandatperiod.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Johann Andersson (S), Catharina Malmborg (M) och Daniel Rhodin (L)
Johan Andersson (S), Catharina Malmborg (M) och Daniel Rhodin (L)

Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna vill gemensamt fortsätta att utveckla Eslövs kommun, som de senaste åren har växt och vars verksamheter har blivit bättre.

– Vi är stolta över den utveckling Eslöv har haft de senaste åren och ser fram emot att fortsätta utveckla kommunen, säger Johan Andersson (S), som föreslås bli kommunstyrelsens ordförande ytterligare en mandatperiod.

De tre partierna är överens om att prioritera bostadsbyggande, skola och omsorg samt näringslivspolitik. Tillsammans har partierna 26 av kommunfullmäktiges 51 mandat (S 15, M 9 och L 2).

– Det känns bra att vi har en majoritet som fortsätter att styra Eslövs kommun. Det gör att vi kan fortsätta utveckla kommunen på ett bra sätt och där vi är en del i den utvecklingen. Jag ser fram emot det fortsatta arbetet, säger Catharina Malmborg (M).

För Liberalerna innebär detta att de är med i styret för första gången sedan 1994. De får representanter i samtliga nämnder och i kommunstyrelsen.

– Vi ser fram emot att vara med och forma kommunens framtid, inte minst skolan, säger Liberalernas gruppledare Daniel Rhodin (L).

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window