Silvermedalj till Ekebackens förskola för Årets mellanmål

Eslöv hade hela tio nomineringar i olika kategorier när landets bästa skolmat skulle koras vid årets White Guide Junior-tävling. Nu blev det ingen vinst, men de många nomineringarna är bevis på att Eslövs kommun är väldigt bra på det här med skolmat.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Hela gänget från Eslövs kommun på plats på röda mattan när Sveriges bästa skolmåltider skulle koras.

Snubblande nära att ta en titel var Ekebackens förskola, nominerad i tre klasser och som vann en silvermedalj i kategorin Årets mellanmål.

– Även om placeringarna inte blev vad vi hade hoppats på, är jag mycket stolt över vår personal. Deras engagemang och viljan att alltid skruva lite till för att matgästerna ska vara nöjda gör att de verkligen sätter måltider i Eslöv på kartan, säger Marina Rahm, måltidschef i Eslövs kommun.

– Med så många som tio nomineringar kan vi känna oss stolta över den höga kvaliteten på maten som dagligen serveras i våra skolor och förskolor.

Här är Eslövs kommun alla nomineringar till White Guide Junior:

  • Årets Skolrestaurang: Carl Engström-skolan och Flyingeskolan
  • Årets Förskolekök: Ekebackens förskola
  • Årets Förskolekock: Carin Grundström, Ekebackens förskola
  • Årets Skolkock: Mattias Buttler, Carl Engström-skolan
  • Årets Skolmatsrätt: Shish kebab på Calles vis, Carl Engström-skolan
  • Årets Gröna Skolmåltid: Stehagskolan
  • Årets Mellanmål: Ekebackens förskola
  • Årets Klimatkök: Carl Engström-skolan
  • Årets Skolrestaurang: Carl Engström-skolan

Vill sprida goda exempel

Syftet med tävlingen White Guide Junior är att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige.

White Guide Junior värnar om helheten och söker efter en balans mellan god smak, näringsriktighet, utbud, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete och andra parametrar som är med och fulländar skolmåltiden.

White Guide Junior säger att de belönar skolor som lyckas med samarbetet kring skolmaten, där måltidschefen och kockarna krokar arm med lärare, rektorer och eleverna själva och därmed lyckas koppla ihop pedagogik och gastronomi.

White Guide Junior: Sveriges bästa, offentliga måltider 2022 är utsedda

Eslövs skolmat nominerad i tio klasser i White Guide Junior

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window