Silverjubel i Truls hemmahall – kommunen förbereder hyllning av OS-hjälten

Över 500 personer mötte upp i Truls hemmaarena i Eslöv för att följa hans OS-final på storbildsskärm. Jublet var stundtals öronbedövande och nu längtar vi alla efter att få hylla vår världsstjärna som kommer hem till Eslöv med ett fantastiskt OS-silver.

Exakt när och var hyllningarna kan bli av är ännu inte klart. Truls Möregårdh vann sitt fantastiska OS-silver på söndagseftermiddagen. Redan på måndag klockan 10.00 har han nästa OS-match då Sveriges pingisherrar ställs mot Danmark i lagtävlingen.

Patrick Persson, Lars Öberg, Håkan Andersson, Joakim Nilsson och Fredrik Jarl hejade på Eslöv i Blomsterbergshallen.

– Vi får alltså vara med om ännu mer magisk pingis under OS. Sverige är favorit mot Danmark, men det blir en tuff turnering. Truls har redan gjort en enastående bragd. Han spelade toppingis i finalen, men hans motståndare var ännu bättre den här gången, säger Mattias Andersson, tränare i hemmaklubben Eslövs AI BTK.

Enastående insatser under OS

Såväl Eslövs kommun som klubben kommer att hylla Truls Möregårdh för hans enastående insats under de olympiska spelen.

– Vi räknar med att vara med om en Truls-effekt i svensk bordtennis. Någon gång i augusti, september kommer vi i klubben att ha ett öppet hus där alla som vill prova på bordtennis är välkomna till Blomsterbergshallen, säger Mattias Andersson.

Det blir också ett tillfälle att få träffa Eslövs egen OS-medaljör.

– Ja Truls kommer att vara på plats. Han är en härligt ödmjuk kille som ställer upp och inspirerar våra ungdomar i klubben när han har möjlighet. Det händer till exempel att han kör lite rundpingis med våra yngsta ibland i samband med nån träning.

Bröderna Thomas, Peter och Mattias Andersson är alla drivande i Truls hemmaklubb Eslövs AI BTK.

Många chanser att se Truls spela live

Mattias Andersson påminner om att det finns många chanser för den som vill se OS-medaljören spela pingis live.

– Truls och våra svenska mästare på både dam- och herrsidan spelar ju turneringar här hemma i Blomsterbergshallen i varje fall tio gånger varje år. Det är bara att komma hit för att få se bordtennis i världsklass, hälsar Mattias Andersson.

Tre som hejade på Truls i OS-finalen och som hälsar att kommunen kommer att arrangera hyllning av Truls Möregårdh när han kommer hem, är Marcus Kulle, chef för Kultur och Fritid, Eva Hallberg, kommundirektör, och Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande.

Ska hyllas hemma i Eslöv

Truls Möregårdhs bragdartade OS-turnering har imponerat på hela bordtennissverige. Hemma i Eslöv råder det OS-feber.

– Det är ju helt fantastiskt! Vilken spelare och vilken ambassadör för bordtennis och för Eslöv Truls är. Från Eslövs kommun förbereder vi att ta emot och hylla honom tillsammans med Eslövsborna och alla andra som vill delta. Vi återkommer med information om var och när det kan ske, säger kommundirektör Eva Hallberg och kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S).

Kom och se Truls jaga OS-guld på storbild på söndag!

OS-fest med medaljchanser för Eslöv

Över 500 personer mötte upp för att följa OS-finalen på storbildsskärm.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window