Så firar Carl Engströmgymnasiet studenten i år

Årets studentfirande kommer alla att prata om och komma ihåg. 2001:orna kommer att vara den årgång som var först, både som den första kullen från Carl Engströmgymnasiet och som de som fick ett unikt studentfirande.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Bilder från Carl Engströmgymnasiet med hoppande studenter framför, konfettiregn

Eslövs kommun vill visa uppskattning för den första kullen av studenter från Carl Engströmgymnasiet och samtidigt stötta det lokala näringslivet som har drabbats av coronapandemin. I nuläget avslöjas inte på vilket sätt, eftersom det ska bli en överraskning på studentdagen.

Lika fint och minnesvärt i år

Restriktionerna från myndigheterna har gett skolan nya tankar och idéer om hur ett fint och minnesvärt studentfirande kan genomföras även i år. I samråd med elevkåren har följande upplägg bestämts:

  • Eleverna organiserar jordgubbsfrukost i egen regi gruppvis hemma. Elevkåren och skolledningen levererar en ”studentkorg” med jordgubbar och lite andra godsaker.
  • Klasserna välkomnas sedan gruppvis till skolan utspritt under dagen för en uppspeedad och koncentrerad avslutningsceremoni med tal och musik. Därefter sker det första studentutspringet någonsin från Carl Engströmgymnasiet! Eleverna får bjuda in max två personer var som står utspridda på skolgården och tar emot sina nybakade studenter.
  • Studentutsläppet kommer att streamas hela dagen à la slow-tv, vilket ger alla dem som inte kan vara med under dagen en möjlighet att delta på distans.
  • Efter det klassvisa utspringet lämnar eleverna skolan på valfritt sätt, eftersom Folkhälsomyndigheten avråder från flakbilsåkning i år.
  • Utöver detta arrangeras också ett digitalt studentfirande som blir som en tv-show på Carl Engströmgymnasiets Youtube-kanal med musikinslag och hälsningar från mer eller mindre kända personer med lokal anknytning. Där kommer också den årliga stipendieutdelningen att ske. Filmen kommer att komma ut någon vecka efter studenten så att klipp från studentdagen kan vara med. Filmen blir exklusiv för årets studenter och kan ses många gånger om.

Vi studenter är väldigt glada över att vår skola har gjort det bästa av de förutsättningar som finns för att vi ska få en så bra student som möjligt. Det skolan har lagt extra krut på är slow-tv. Det ger oss studenter möjlighet att liveastreama studenten och i framtiden kommer vi att kunna se tillbaka på vår student.

Vi är glada över att få ha en unik student som ingen annan kommer att ha och vi är framförallt glada att gå på en växande skola som Carl Engströmskolan i Eslöv!

Emmy Andreasson, ekonomiprogrammet, och Linnea Listring, teknikprogrammet, båda med aktiva roller i elevkåren

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window