Räddningstjänsten Syd skickar personal till skogsbränderna i Gävleborgs län

Klockan 8.30 idag torsdag åkte personal från Räddningstjänsten Syd norrut tillsammans med personal från Räddningstjänsten i Trelleborg, Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund, Räddningstjänsten Skåne Nordväst och Räddningstjänsten i Kristianstad.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Räddningstjänsten Syds område omfattar kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö Stad.

Räddningstjänsterna i Skåne har fått en begäran från räddningstjänsten i Ljusdal och Länsstyrelsen i Gävleborg. Två personer från Räddningstjänsten Syd är redan på plats i Gästrikland, säger inre befäl Gustaf Sandell på Räddningstjänsten Syd .

Skåne samordnar

Räddningstjänsten Syd kommer att bistå med släckningsarbete ute i terrängen samt med ledningsresurser för att förstärka räddningsledningen på plats.

Skåne samordnar resursförstärkningen från Skåne, Blekinge och Kronoberg. Personal som åkte på torsdagen kommer tillbaka till Skåne på söndag, när nästa grupp åker norrut för att lösa av på plats.

Många vill hjälpa till

När vi får en förfrågan om förstärkning av detta slag är det självklart att vi ställer upp. Ingen räddningstjänst kan klara att hantera en händelse av detta slag och det är viktigt att vi hjälps åt. Samverkan mellan organisationer och regioner är viktigt för att kunna hantera stora och komplexa insatser som skogsbränder. Det har inte varit svårt att hitta personal som vill åka, många vill vara med och hjälpa till

–  Beslutet att skicka personal till Gävleborg påverkar inte Räddningstjänsten Syds egen beredskap, säger ställföreträdande räddningschef Ulrika Lindmark.

Läs mer om Räddningstjänsten Syd

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window