Priset på bostadsrätter i Skåne ökar mest i Eslöv

Eslövs kommun ligger i topp vad gäller prisutvecklingen på bostadsrätter i Skåne. De senaste fem åren har priset på bostadsrätter nästan fördubblats.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Flygbild över Eslövs centrum
Flygbild över Eslövs centrum.

Det är Svensk Fastighetsförmedling som med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik gjort en kartläggning över hur priserna på bostadsrätter i Skåne utvecklats de senaste fem åren.

Eslöv toppar listan över var i länet som priserna har ökat mest.

Priserna har nästan fördubblats

Av Skånes 33 kommuner hade 17 tillräckligt stort antal försäljningar för att kunna ingå i kartläggningen.

Högst prisutveckling har Eslöv, där priserna ökat med hela 98 procent. Därefter kommer Landskrona, Hässleholm och Kristianstad med en ökning på 92 procent.

Minst har priserna ökat i Höganäs, men även där har bostadsrätterna ökat med 39 procent, vilket inte är långt efter rikssnittet på 42 procent.

Ökat intresse från Malmö och Lund

– Eslöv är en kommun som vuxit mycket de senaste åren, detta i kombination med att priserna från början varit relativt låga har lett till den stora procentuella prisökningen. Vi har märkt ett ökat intresse från köpargrupper från Malmö och Lund och det faktum att Eslöv har goda förbindelser till de två städerna men även Helsingborg spelar också en central roll för prisutvecklingen, säger Kasper Isgren, på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö.

Priset per kvadratmeter för en bostadsrätt i Eslövs kommun ligger på 16 000 kronor. För fem år sedan kostade samma yta drygt 8 000 kronor. Snittpriset i länet är ännu högre och ligger i dagsläget på strax över 26 000 kronor per kvadratmeter.

Svensk mäklarstatistik

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window