Regnbågsflagga i helgen vid stadshuset

Tack vare en medborgare blev vi uppmärksammade på att vi missat att flagga för IDAHOT* den 17 maj. Därför väljer vi att flagga för Lunds Pridefestval i helgen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Eslövs kommun tog för tre år sedan beslutet att hissa regnbågsflaggan den 17 maj för att uppmärksamma IDAHOT och det våld och den diskriminering som hbtq-personer utsätts för runt om i världen. Dock missade vi, beklagligt nog, att  hissa flaggan då, vilket en medborgare gjorde oss uppmärksamma på.

Som en kompensation för vårt misstag väljer vi att flagga vid stadshuset under helgen för att uppmärksamma Pridefestivalen som äger rum i Lund denna helg. Det är viktigt för oss att visa att vi i Eslövs kommun står upp för allas lika värde och rättighet att älska vem en vill, säger Eva Hallberg, kommundirektör.

Kommunflaggor och regnbågsflaggor på rad utanför stadshuset.
Regnbågsflaggan är hissad utanför Eslövs stadshus under Lunds Pridefestival

*IDAHOT står för International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia. Den 17 maj 1990 bestämde sig världshälsoorganisationen WHO för att ta bort homosexualitet från sin internationella klassifikation av sjukdomar och hälsoproblem. Till minne av detta utnämndes dagen år 2005 till den internationella dagen mot homofobi, numera även transfobi och bifobi.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window