Ölyckeskolans 8C till final i Yrkeskampen

Grattis till klass 8C på Ölyckeskolan i Löberöd! Klassen vann delfinalen i Yrkeskampen och är nu klar för riksfinalen i Karlstad till våren. 8C var bäst av de 30 klasser som deltog i delfinalen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Yrkeskampen är en skoltävling för elever i årskurs 8. Syftet är att på ett lekfullt sätt öka intresset för de yrken som gymnasiala yrkesutbildningar leder till.
Klasserna som deltar får svara på kluriga, praktiska och roliga frågor i ett webbtest. Alla frågor är kopplade till de tolv nationella yrkesprogrammen på gymnasiet.

Ölyckeskolans klass 8C är i final i Yrkeskampen.

De 18 bästa gör upp i finalen

I den nationella finalen under vårterminen tävlar de 18 bästa klasserna från regioner över hela landet i olika yrkesrelaterade moment.
Finalen sker inför publik.

I den nationella finalen vinner den bästa klassen 10 000 kronor, tvåan får 5 000 kronor och trean 2 500 kronor.

Ska inspirera ungdomar

Yrkeskampen arrangeras av WorldSkills Sweden som är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och staten (genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan).

Målet är att inspirera ungdomarna till att upptäcka sina talanger och intressen.

Vi håller tummarna för 8C i finalen!

Läs mer om Yrkeskampen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window