Nytt trygghetsboende för 80+ i Löberöd

Nu öppnar Eslövs kommun ett biståndsbedömt trygghetsboende i Löberöd för personer 80+ med ett behov att bryta social isolering och hantera en upplevd otrygghet.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Det känns skönt att kunna erbjuda en alternativ boendeform för personer över 80 år som fortfarande är relativt självständiga och klarar sina vardagsbestyr på egen hand, säger Josef Johansson, förvaltningschef för Vård och Omsorg i Eslövs kommun.

Social isolering överordnad

Personer som är socialt isolerade och upplever en otrygghet i sitt nuvarande boende kan ansöka om en plats på trygghetsboendet. De som ansöker ska ha fyllt 80 år och ha ett behov av lättare stöd och service.

– Den sociala isoleringen är överordnad praktisk hjälp. Innan beslut om plats på trygghetsboendet kan beviljas ska insatser i och utanför hemmet ha prövats, berättar Ingrid Westerlund, verksamhetschef för hälsa och bistånd i Eslövs kommun.

Ett rum och kokvrå

Trygghetsboendet består av fem lägenheter. Varje lägenhet har ett rum med kokvrå. Boendet har allmänna utrymmen där de boende kan äta gemensamma luncher.

Ordinärt boende

Boendet ses som ett ordinärt boende och Eslövs kommun kommer inte att ha ett hälso- och sjukvårdsansvar. Det innebär att de boende måste ansöka om hemtjänstinsatser och hälso- och sjukvårdsinsatser separat.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window