Ny vattenledning tryggar dricksvattnet i Billinge och Stockamöllan

VA SYD meddelar att det inte längre finns någon risk för att vattnet i Billinge och Stockamöllan ska sina. Med en ny en mil lång ledning har VA SYD byggt en robust och säker anläggning för trygg dricksvattenleverans, skriver VA SYD i ett pressmeddelande.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Den rekordtorra sommaren 2018 ledde i juli till ett bevattningsförbud i Billinge och Stockamöllan som varade ända in i januari 2019. Vattenreservoaren i Billinge fick fyllas på med tankbilar under flera månader.

Kvalitet och kvantitet

Den nya vattenledningen från Stehag har byggts för att säkra dricksvattenleveransen till orterna, både vad gäller kvalitet och kvantitet.

– Vi har jobbat systematiskt för att bygga denna överföringsledning som nu kommer att ge Billinge- och Stockamöllaborna trygg tillgång till vatten. Det har varit ett stort projekt och en viktig investering, så vi är både stolta och glada över att det nu är i hamn, säger Lars Alm, driftchef på dricksvattenenheten på VA SYD.

Stockamöllan kopplas på 13 oktober

Billinge kopplades till den nya ledningen 29 september. Stockamöllan kopplas på 13 oktober.

Läs hela pressmeddelandet på VA SYD:s webbplats

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window