Ny mötesplats på Rönneberga med linbana, lekplats, utegym och pulkabacke

Nu finns en ny mötesplats för alla åldrar på Rönneberga i Eslöv. Den gamla lekplatsen har rustats upp rejält och utökats med grillplats, utegym, pulkabackar och linbana. Temat är frukt och bär och här finns fruktträd, bärbuskar och blommor att njuta av för små och stora besökare.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Lekplatsen på Rönneberga har fått en rejäl upprustning.

– Målet är att skapa en plats där både barn och vuxna och med alla fysiska förutsättningar kan samlas. Vi har valt lekutrustning som uppskattas av många barn och är tillgänglig även för dem som behöver anpassningar, säger kommunens projektledare Anna Jerleke.

Rönneberga mötesplats ligger i grönområdet bakom bostäderna vid Sextorpsvägen.

Den är vackert belägen vid dammen och omgärdad av växter för att skapa en lugn och trygg plats som inbjuder till såväl aktivitet som en lugn stund.

Det nya utegymmet har tio olika stationer för träning

Lekplats och utegym

Lekplatsen inbjuder till en stor bredd av lekupplevelser som att klättra, gunga och åka rutschkana.

Utegymmet vid lekplatsen gör det möjligt att träna vid de tio stationerna och samtidigt ha uppsikt över sina lekande barn.

Frukt och bär att plocka

Under våren och försommaren finns här blommande buskar och när träden runt omkring växt till sig kommer de att erbjuda skugga.

Det finns mycket för besökarna att smaka på, som smultron, havtorn, olika sorters blåbär, vinbär och äpplen. Samtidigt skapar planteringarna rum och avgränsningar mellan de olika lekmiljöerna.

Kullarna blir en inbjudande plats för lek och picknick på sommaren och för att åka pulka på vintern.

Pulkabackar och picknickplats

Två kullar har anlagts i anslutning till lekplatsen. Vintertid när det är snö blir de pulkabackar. Sommartid är backarna en skyddad plats att lägga ut en filt och ha picknick under blåsiga dagar.

Motionsspår och utegym i Eslövs kommun

På lekplatsen finns nu även en linbana.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window