Ny gruppledare för Liberalerna

Vid gårdagens kommunfullmäktigemöte valdes Sven-Olov Wallin som ny ledamot för Liberalerna i kommunstyrelsen. Han ersätter Daniel Rhodin som har valt att avsäga sig uppdraget på grund av tidsbrist.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Daniel Rhodin har varit gruppledare för Eslövsliberalerna och ledamot av kommunstyrelsen sedan valet 2018, då Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna bildade gemensam majoritet i Eslövs kommun. För Liberalerna innebar detta att de är med i styret för första gången sedan 1994.

– Jag har ett arbete som kräver mycket av mig, och jag känner att jag inte kan avsätta den tid som ett sådant här uppdrag kräver, säger Daniel Rhodin.

Valet av Sven-Olov Wallin var enhälligt vid Eslövsliberalernas medlemsmöte den 13 juni. Därefter valde kommunfullmäktige in Sven-Olov Wallin som ny ledamot på sammanträdet den 17 juni.

Daniel har gjort ett bra arbete som gruppledare, men jag har förståelse för hans arbetssituation. Sven-Olov är en utmärkt kandidat som kommer att leda det politiska arbetet framöver, säger Stellan Nilsson, ordförande för Eslövsliberalerna.

Den styrande majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna, här representerad av, från vänster, Sven-Olov Wallin (L), Johan Andersson (S) och Catharina Malmborg (M).

– Vi välkomnar Sven-Olof Wallin som gruppledare för Liberalerna och ser fram emot ett gemensamt arbete i majoriteten, säger Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Med Sven-Olovs långa erfarenhet kommer han att bidra till kommunens utveckling, menar Catharina Malmborg (M), kommunstyrelsens första vice ordförande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window