Ny ekonomichef med rötterna i Eslöv

Mattias Larsson är ny ekonomichef i Eslövs kommun. Han kommer närmast från en motsvarande tjänst i Östra Göinge kommun. Han är född och uppvuxen i Eslöv och har tidigare jobbat inom Barn och Utbildning i kommunen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka i min hemkommun. Eslövs är spännande eftersom det är en kommun som vågar satsa och utvecklas, säger Mattias Larsson.

Mattias Larsson, ekonomichef
Mattias Larsson är ny ekonomichef i Eslövs kommun.

Vilka arbetsuppgifter har du som ekonomichef?

– Det är mitt jobb att hålla ihop och utveckla ekonomistyrningen för kommunen. Jag ansvarar för verksamhetsplanering och utvecklingsarbete på ekonomiavdelningen utifrån en helhetssyn för kommunen.

Vi står inför flera utmaningar framöver, men vilka är Eslövs styrkor?

– Bra boende och attraktiva huspriser i kombination med bra pendlingsmöjligheter är en av kommunens styrkor.

Står inför tuffare tider

Sverige går mot tuffare ekonomiska tider vilket drabbar även Eslöv. Bland annat behöver förvaltningarna tillsammans göra besparingar på runt 100 miljoner kronor för att täcka de ökade pensionskostnader som Eslöv, och alla andra kommuner, står inför.

– Vi går från goda tider till tuffare, helt klart. Pensionskostnaderna är en utmaning liksom prisökningarna och vi i Eslöv har även stora investeringar som vi planerat för, säger Mattias Larsson.

Bra läge för investeringar

Trots orosmolnen menar han att en lågkonjunktur kan vara precis rätt tid att göra investeringar. Dels för att det kan hjälpa det lokala näringslivet och dels för att det kan bli billigare att bygga om då konkurrensen inte är lika hård som vid högkonjunktur.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window