Ny e-tjänst förenklar kompisåkning på skolbussen

Idag lanserar Eslövs kommun en ny e-tjänst så att elever som åker skolbuss enklare ska kunna ta med kompisar hem efter skolan.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Att kunna följa med en kompis hem efter skolan, är för många inget problem, men de som bor på landsbygden och åker skolbuss till och från skolan, har tidigare varit tvungna att ringa skolskjutssamordnaren långt i förväg för att meddela att en kompis ska följa med. Det ändras nu i och med den nya e-tjänsten så att vårdnadshavare snabbt och lätt, dygnet runt, kan ansöka om så kallad kompisåkning.

Eftersom e-tjänsten ger en bättre överblick över kompisåkningen, räcker det nu att föräldrar hör av sig dagen innan, säger Marie Larsson som är skolskjutssamordnare.

Anledningen till att kompisåkningen måste ansökas om i förväg är så att det finns plats på bussen. De barn som i vanliga fall åker med skolbussen måste såklart i första hand kunna ta sig hem. Det är också viktigt att både chauffören och kommunen vet om att det sitter extra personer på bussen ifall något skulle hända.

Läs mer om skolskjuts och kompisåkning här.

Ansök om kompisåkning via e-tjänsten här.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window