Motorträff samlade ungdomarna i Löberöd

På Ölyckeskolan i Löberöd samlades motorintresserade ungdomar från Löberöd med omnejd när fritidsledare och fältare från Eslövs kommun anordnade den andra motorträffen i år.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Det blev stor uppslutning på motorträffen som arrangerades på Ölyckeskolans parkering i Löberöd. Över 50 ungdomar deltog, varav många tog sig dit med hjälp av sina största intressen – EPA-traktorerna. Träffen på torsdagseftermiddagen var den andra träffen i år som fritidsledarna från Gasverket och fältsekreterare i kommunen arrangerade.

Walid ”Walle” Chahin, fritidsledare på Gasverket, som själv har ett stort motorintresse, ser det som ett bra sätt att möta ungdomarna i byarna.

– För oss är det viktigt att bygga relationer med ungdomarna och möta dem där de finns. Här i Löberöd fanns det redan en grupp motorintresserade ungdomar som kör EPA, så det känns värdefullt att ta tillvara på deras intresse och göra något tillsammans med dem. Vi hade även många föräldrar och andra vuxna som kom förbi och uppskattade att vi ordnade träffen, säger Walid.

Ungdomar sätter solfilm på en ungdomsverksamhetens bil.
Gasverket får hjälp av ungdomarna att tona rutorna på bussen.

Förhoppning att fortsätta med träffarna

Efter önskemål från ungdomarna vill fritidsledarna och fältsekreterarna fortsätta att arrangera träffar i Löberöd. Träffarna har börjat på skolans parkering, men fritidsledarna och fältare tittar även på att hålla motorträffar på andra platser i Löberöd och i kommunen.

Förhoppningen med träffarna är också att öka förståelsen mellan ungdomarna och byborna i Löberöd.

– Vi vet att det varit en del klagomål på att ungdomarna spelar musik och kör sent om kvällarna. Vi vill att ungdomarna i Löberöd ska känna sig sedda och inkluderade, samtidigt som boende inte ska få sin nattsömn störd. Så vår önskan är att skapa en förståelse på båda håll och en bra mötesplats här i Löberöd, säger Susanne Persson, verksamhetschef för ungdomsverksamheten.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window