Marcus Kulle ny kultur- och fritidschef

Marcus Kulle blir ny förvaltningschef för Kultur och Fritid. Han kommer närmast från Hörby kommun där han är kultur- och fritidschef sedan 2013.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Marcus Kulle blir ny kultur- och fritidschef i Eslövs kommun.

– Jag är född och uppvuxen i Eslöv så för mig är det som att komma hem. Det känns otroligt ärofyllt, roligt och motiverande att få komma tillbaka hit som företrädare för kultur- och fritidsfrågorna, säger Marcus Kulle.

Den 4 juni tillträder Marcus tjänsten i Eslövs kommun och efterträder då nuvarande kultur- och fritidschef Stefan Persson som går i pension.

Folkhälsa i fokus

Marcus har jobbat med idrott och kultur i hela sitt yrkesliv. Redan som mycket ung visste han att han ville ägna sig åt idrott och friskvård. Efter gymnasieåren på Bergaskolan i Eslöv flyttade han till Stockholm för att utbilda sig på gymnastik- och idrottshögskolan GIH.

Sedan bar det tillbaka till Mittskåne. Denna gång till Hörby för ett jobb som idrottslärare. Så småningom började han jobba på fritidskontoret i Hörby kommun. 2005 blev han fritidschef och 2013 fick han ansvar även för kulturfrågorna som kultur- och fritidschef.

– Extra stolt är jag över att ha lyckats föra ihop kultur och fritid till en enhet. Folkhälsa har haft stort fokus och jag har varit med och förverkligat många positiva satsningar som till exempel Hörby Sportcenter med bad, gym och bowling. Hösten 2019 invigdes dessutom en hypermodern multiarena för både idrott och evenemang, berättar Marcus Kulle.

Älskar friluftsliv

I Hörby kommun har han ansvar för 40-talet medarbetare på bibliotek, museum, badhus och öppen fritidsverksamhet. Han ansvarar även för allmänna idrotts- och kulturfrågor och evenemang.

– I Eslöv får jag möjlighet att jobba med många liknande frågor. Skillnaden är att här är Kultur och Fritid en egen förvaltning vilket innebär att frågorna lyfts direkt i ledningen. Det ser jag som en stor fördel.

Marcus Kulle bor i Löddeköpinge och säger att han lever som han lär.

– Att träna och må bra har alltid varit viktigt för mig och jag älskar friluftsliv i alla former. Jag är en flitig besökare i gymmet och är gärna ute i naturen. Fiske, jakt och golf hör till mina största fritidsintressen.

– Kultur och idrott är bränsle för både kropp och själ och för att vi ska orka med. Mitt mål är att vara med och ge medborgarna i Eslövs kommun de bästa förutsättningarna för ett gott liv och en meningsfull fritid. Det är viktiga frågor som påverkar ett samhälles utveckling, säger Marcus Kulle.

Stort engagemang för Eslöv

Kommundirektör Eva Hallberg är mycket nöjd med rekryteringen av kommunens nya kultur- och fritidschef som kommunstyrelsen beslutade om vid sitt sammanträde den 2 mars.
– Vi hälsar Marcus varmt välkommen hem till Eslöv. Utan tvekan brinner han för kultur- och fritidsfrågorna och har erfarenheter som vi kommer att få stor nytta av i Eslövs kommun. Inte minst känns det bra att han redan kan vår kommun så väl och har ett stort engagemang för Eslöv och Mittskåne, säger Eva Hallberg.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window