Larmsystem ligger nere

Careium, som är kommunens leverantör av larmsystem för ordinärt boende (personer som bor hemma), meddelade klockan 2 i natt att ett fel har inträffat hos alla de kommuner som är kunder hos företaget. Felet är lokaliserat och systemet startas om.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Kommunens krisgrupp är aktiverad för att agera utifrån den återkommande lägesinformationen från Careium.

Det kan ta flera timmar innan systemet är i full drift.

– Vi har listor på alla med larm i hemmen. Vi besöker dem i vanlig ordning eller ringer upp dem som bara har larm och inte hjälp hemma för att kolla att allt står rätt till, säger Sofia Persson, verksamhetschef äldreomsorgen.

Larmen på boendena fungerar som vanligt

I kommunen är det 850 i eget boende som har trygghetslarm, varav cirka hälften av dem även har någon form av hemvårdsinsatser. Larmen på boendena fungerar som vanligt.

– Vi får täta uppdateringar från Careium om hur arbetet går med att återställa larmsystemet. Vi hoppas att problemet snart ska vara löst, säger Sofia Persson.

Extra bemanning i kväll och natt då larmen fortfarande inte fungerar

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window