Lärare på Sallerupsskolan nominerad till Guldäpplet

Camilla Nejdesjö, lärare i matematik och NO på Sallerupsskolan, är nominerad till det prestigefulla lärarpriset Guldäpplet.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Camilla Nejdesjö, lärare i matematik och NO på Sallerupsskolan, är nominerad till årets Guldäpple
Årets Guldäpple delas ut på Bokmässan i Göteborg den 27 september.

Guldäpplet delas årligen ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i sin egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

– Jag är naturligtvis väldigt, väldigt glad och tacksam över nomineringen. Känner mig som en vinnare redan nu, säger Camilla Nejdesjö.

Inkluderar föräldrar och elever via lärportalen

Camilla Nejdesjö är nominerad för sitt arbete med att inkludera både föräldrar och elever i undervisningen via bland annat skolans digitala lärportal. Hon informerar om lektioner, lägger ut mindmaps, filmklipp och nyheter som såväl elever som föräldrar kan följa. På så vis kan en elev som varit borta från skolan lätt hänga med i vad som hänt i skolan.

– Jag arbetar med stort fokus på trygghet och inkludering. Ingen ska känna sig utanför. Alla vill lyckas och lära sig. Alla ska kunna tillgodogöra sig min undervisning, säger Camilla Nejdesjö.

En möjlighet att följa med eleven hem

Med iPad, som samtliga elever i Eslövs kommun har från årskurs fyra, får lärare en möjlighet att följa med eleven hem. Med kommunens lärportal går det att dela lärfilmer, lägga till förklarande texter, bilder från genomgångar och textfiler, ibland före och ibland efter lektionen.

Det gör det möjligt för eleven att få förförståelse och förbereda sig inför lektioner eller repetera tidigare lektionsmoment. Elever som av olika anledningar varit frånvarande kan ändå känna sig delaktiga, inkluderas och får möjlighet att inhämta kunskap. Det gör det också möjligt för vårdnadshavare att känna sig delaktiga i undervisningen och få möjlighet att stötta eleven.

I lärplattformen finns också en chattfunktion där elever och vårdnadshavare chattar med Camilla Nejdesjö om undervisningen.

– Det är jättebra för osäkra elever att jag kan hjälpa direkt. Alla vågar inte visa att man är osäker i ett forum som klassrummet, säger Camilla Nejdesjö.

Tre finalister presenteras på Bokmässan i Göteborg

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens medieråd, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt Föreningen DIU och Stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg där även prisutdelning sker i år. Bokmässans deltagare och besökare kommer att få flera tillfällen att höra årets Guldäpplepristagare dela med sig av sina erfarenheter.

Fredagen den 27 september presenteras årets pristagare på Bokmässan.

Listan med samtliga nominerade till Guldäpplet 2019

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window