Kronprinsessparet på digitalt besök i Eslöv

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har idag, den 5 maj, haft ett digitalt samtal med Eslövs kommunstyrelses ordförande Johan Andersson och kommundirektör Eva Hallberg.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Johan Andersson och Eva Hallberg lyfte aktuella ämnen i sitt digitala möte med prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

”Ett jättetrevligt initiativ”

Kronprinsessparet kontaktar ett antal kommuner för att få en uppfattning bland annat om hur de klarar utmaningarna kring coronapandemin. Även flera andra aktuella ämnen behandlades under det 25 minuter långa samtalet.

– Det här är ett jättetrevligt initiativ av Kronprinsessparet, säger Eva Hallberg.

Förutom effekterna av pandemin pratade man om utvecklingen i Eslövs kommun, bland annat utbyggnaden av östra Eslöv och satsningen på Landsbygdsmiljonen.

Känner till Eslövs näringsliv

Ett annat ämne var folkhälsa, främst bland barn och unga, i en tid då det är svårt att samlas i grupp samtidigt som behovet av att röra på sig är stort.

– Vi passade på att ta upp många ämnen som är aktuella för oss i Eslövs kommun. Kronprinsessparet var mycket engagerat och påläst. Bland annat kände Kronprinsessan och Prinsen till de större företagen i vår kommun, säger Johan Andersson.

Lyfte farhågorna kring stambanan

Från kommunen lyfte Eva Hallberg och Johan Andersson även de farhågor som finns kring den planerade dragningen av den nya stambanan.

– Samtalet var både intressant och avslappnat samtidigt som vi uppskattar att få sätta fokus på Eslövs kommun och de satsningar och utmaningar vi står inför.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window