Kommunen stöttar klubben med 100 000 kronor efter bedrägeriet

Eslövs kommun går in med ett tillfälligt extra ekonomiskt stöd på 100 000 kronor till handbollsklubben Eslövs IK. EIK utsattes i september för ett bedrägeri som i stort sett har tömt föreningens kassa.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

De medel som stals tillhörde föreningens barn- och ungdomsverksamhet och flicklagen hade jobbar hårt för att tjäna in pengarna som försvann.

Lisbeth Larsson är ordförande i EIK.

– Det känns fantastiskt att kommunen går in och stöttar oss så här. Vi är jätteglada, nästan lite chockade och väldigt rörda. Jag fick faktiskt gåshud när jag fick beskedet, säger EIK:s ordförande Lisbeth Larsson.

Nu kan alla vara med

En brottsutredning pågår kring bedrägeriet där föreningens ungdomsverksamhet blev av med 285 000 kronor. Kvar i lagkassorna fanns endast 30 000 kronor.

– Det innebar att det skulle bli svårt för våra flick- och damlag att delta i cuper och ungdoms-SM. Det är dyrt att åka på bortamatcher med ett helt lag. Det är inte alltid föräldrarna har möjlighet att gå in och bidra till kostnaderna och i så fall skulle en del barn och ungdomar inte ha kunnat åka med. Nu kan alla vara med, säger Lisbeth Larsson.

Brottsutredning pågår

EIK hoppas få tillbaka de stulna pengarna så småningom.

– Men en brottsutredning tar tid så även om vi skulle få tillbaka pengarna så drabbar det våra aktiva här och nu. I det läget är det guld värt att kommunen går in och stöttar oss, säger Lisbeth Larsson.

I avtalet om den extra sponsringen står att bidraget ska återbetalas till kommunen om föreningen får tillbaka sina pengar.

Känns angeläget

– Eslövs IK bedriver en viktig verksamhet i vår kommun. De satsar på våra barn och ungdomar, och inte minst på tjejer som annars är något underrepresenterade i föreningslivet. Det känns väldigt angeläget att vi kan hjälpa dem att fortsätta sina satsningar på flickidrotten, säger Marcus Kulle, förvaltningschef för Kultur och Fritid.

Eslövs IK har i dagsläget enbart verksamhet för flickor och damer. De har handbollslag för flickor från fem år och uppåt. Ett arbete pågår för att slå samman föreningen med Eslövs Handbollsföreningen, EHF, som i dagslägen enbart har verksamhet för pojkar och herrar.

Viktigt att stötta föreningen

– Kommunen befinner sig i ett utmanande ekonomiskt läge. Att stötta handbollsklubben som gör ett så viktiga insatser för folkhälsan bedömer vi ändå som prioriterat. Risken finns annars att föreningen tappar många barn och unga. Vi vet alla hur viktigt det är att vara aktiv och röra på sig oavsett ålder. Därför är vi glada att kunna bidra till att föreningen kan fortsätta sina satsningar, säger kommundirektör Eva Hallberg.

Läs mer om Eslövs IK

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window