Källebergsskolans rektor får medalj för sitt agerande vid skolattacken

Annelie Arvidsson, rektor på Källebergsskolan, får medalj av polismyndigheten för sitt rådiga ingripande vid skolattacken i augusti förra året.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Annelie Arvidsson i mitten vid medaljceremonin. Till vänster Ann-Louise Kämpe, polisområdeschef södra Skåne, och till höger Jarl Holmström, tf regionpolischef.

– Jag är stolt och tacksam. Självklart känns det värmande och hedrande att uppmärksammas av polisen. Det är ett kvitto och en bekräftelse på att jag och personalen på skolan handlade rätt och gjorde ett bra arbete, säger Annelie Arvidsson.

Polismyndigheten delade den 10 maj ut tio medaljer till medborgare som har gjort särskilt rådiga ingripanden, som med stor sannolikhet räddat liv.

Så här skriver polisen om Annelie Arvidssons agerande vid skolattacken

Annelie Arvidsson är rektor på Källebergsskolan i Eslöv. Hon hade tidigare tagit initiativ till att utbilda personal och elever i det som kallas pågående dödligt våld och i augusti förra året drabbades skolan av en attack av en beväpnad och maskerad 15-årig elev. Trots att han satte igång brandlarmet för utrymning meddelade Annelie snabbt inrymning av skolan, då personalen ska låsa in sig och eleverna i salarna. Samtidigt pratade hon med larmoperatören på 112.

Till hela personalen

– Först kom bara en polis. Jag minns att jag skällde på larmoperatören att det behövs fler. Men väldigt snart kom en hundförare och strax efter det var gärningsmannen gripen. Den här medaljen är inte bara till mig utan till all personal. Det är värmande och ett kvitto på att jag gjorde nåt bra och jag blev väldigt rörd när inbjudan till medaljutdelningen kom, säger Annelie Arvidsson.

Polisen.se: Detta är medborgare som har höjt sig över mängden

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window