Julen kan vara extra svår för våldsutsatta

För den som lever i en relation med våld riskerar julen och andra familjehögtider att bli fyllda med mer våld, rädsla och kontroll.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Julen kan var en tung tid för många som är utsatta för våld i en nära relation. Isoleringen ökar när jobb och fritidsaktiviteter upphör och man tillbringar mycket tid i hemmet.

Våga ställ frågor

Det är viktigt att ställa frågan om vi misstänker att något inte står rätt till. ”Jag ser att du inte mår bra, har någon gjort dig illa?” är ett exempel på en fråga att ställa om du misstänker att någon farit illa.

Hjälp och stöd finns

På sidan Våld i nära relation  kan du läsa mer om vilket stöd som finnas att få om du eller någon i din närhet utsätts för våld och kränkningar.  Det finns även information för dig som kanske har svårigheter att kontrollera ditt humör.

På sidan finns även telefonnummer till stödinsatser som har öppet även under helgerna.

Vid en akut situation ska du alltid ring 112.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window