Jörgen Larsson ny förvaltningschef för Barn och Utbildning

Jörgen Larsson blir ny förvaltningschef för Barn och Utbildning. Han efterträder Kerstin Melén-Gyllensten när hon går i pension den 29 april.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Jörgen Larsson blir ny förvaltningschef för Barn och Utbildning från den 2 maj.

– Det är ett stort och viktigt uppdrag och jag har lite fjärilar i magen. Mest känns det roligt och väldigt bra. Jag är mycket bekväm i Eslövs kommun och den organisation vi skapat där vi samlat allt som rör barn och unga i en och samma förvaltning, säger Jörgen Larsson.

Elva år i kommunen

Han har jobbat som chef för resursavdelningen inom Barn och Utbildning i Eslövs kommun i elva år. Sedan drygt ett år är han dessutom biträdande förvaltningschef.

– Jag känner att jag kan den här organisationen väldigt väl och har haft förmånen att jobba med en så erfaren förvaltningschef som Kerstin Melén-Gyllensten i många år. Jag har lärt mig oerhört mycket av henne, säger Jörgen Larsson.

Själv är han i grunden utbildad psykolog och har jobbat som förskolepsykolog och skolpsykolog i Hörby kommun och som enhetschef för elevhälsan i Kristianstads kommun.

– Jag brinner speciellt för att skapa förutsättningar för att barn och unga ska ha det bra i Eslövs kommun och att var och en får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Jobbar med helheten

Eslövs kommun har samlat bland annat förskola, skola, gymnasiet och socialtjänst för personer upp till 18 år i förvaltningen Barn och Utbildning.

– Det ger oss möjlighet att jobba med helheten och hitta de lösningar som passar varje individ bäst, säger Jörgen Larsson.

Arbetsmiljö är en annan fråga som engagerar den blivande förvaltningschefen.

– En god arbetsmiljö är viktig för att både barn och unga och personalen ska må bra. Vi har haft två år med coronapandemin som varit en stor utmaning för både personal och elever. Nu när vi kan återgå till mer normala förhållanden så innebär det nya utmaningar, men det är det som gör det här jobbet så intressant. Ingen dag är den andra lik.

Kopplar av i trädgården

Privat bor Jörgen Larsson tillsammans med sin sambo på en gård mellan Eslöv och Kävlinge. Det stora gemensamma fritidsintresset är odling och trädgård.

– Vår trädgård är 8 000 kvadratmeter stor. Vi odlar både blommor, bär, frukt och grönsaker. Så det är där vi lägger det mesta av vår fritid och det är där vi mår som bäst, säger Jörgen Larsson.

Positiv och engagerad

Kommundirektör Eva Hallberg ser fram emot att få in en ny medlem i kommunens ledningsgrupp.

– Jag är övertygad om att Jörgen med sin långa erfarenhet och kunskap om vår kommun och organisation kommer att bli ett värdefullt tillskott. Han har dessutom en positiv inställning och ett engagemang som gör det extra roligt att arbeta tillsammans med honom, säger Eva Hallberg.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window