Isoleringen hävd på Solhällans vård- och omsorgsboende

Isoleringen av Solhällans vård- och omsorgsboende med anledning av utbrottet av covid-19 är nu hävd.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Den 3 augusti testades tre boende och sex personal på vård- och omsorgsboendet Solhällan i Eslöv positivt för covid-19. Vård- och omsorgsboendet isolerades omedelbart och Vård och Omsorg har sedan dess, tillsammans med Region Skånes Smittskydd, bedrivit ett intensivt arbete för att boendet ska bli fritt från smittan.

Den personal som konstaterades smittade har sedan utbrottet varit isolerade i sina hem. Övriga boende på Solhällan samt övrig personal har nu samtliga lämnat två omgångar negativa provsvar, vilket visar att ingen på boendet nu bär på smittan.

Eslövs kommun har därför i samråd med Region Skånes smittskyddsläkare hävt den isolering som Solhällan varit i sedan den 3 augusti. Region Skånes Smittskydd har i och med detta avslutat sin utbrottshantering på Solhällan.

Tyvärr har två av de boende som smittades avlidit. Den tredje av de boende vistas på kommunens kohortboende för att få den bästa vården fram till dess att läkare bedömer patienten som smittfri och att hen kan återgå till sitt vanliga boende.

–  Jag vill ännu en gång sända våra tankar till de två boende som sorgligt nog avled och till deras anhöriga, säger Josef Johansson, chef för Vård och Omsorg. Det känns väldigt bra att vi nu kan förklara boendet smittfritt. Det har varit en mycket påfrestande tid för de boende, deras anhöriga och personalen på Solhällan.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window