Inget behov av evakueringsboenden i Eslövs kommun för tillfället

I nuläget kommer flyktingar från Ukraina inte att placeras i tillfälliga boenden i Eslöv eller ett antal andra kommuner. Migrationsverket meddelar att det för tillfället inte finns behov av så många tillfälliga bostäder som kommunerna har erbjudit. Men det kan komma att förändras med kort varsel.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Tio miljoner av Ukrainas drygt 40 miljoner invånare är på flykt på grund av Rysslands angrepp. 3,8 miljoner av dem har lämnat landet. En stor del av dem har sökt sig till Polen, sannolikt på grund av att det ligger granne med hemlandet.

25 000 registrerade i Sverige

Färre än befarat har hittills sökt sig till Sverige, vilket är anledningen till att det i nuläget inte finns behov av tillfälliga evakueringsbostäder i bland annat Eslövs kommun.

Totalt har drygt 25 000 migranter registrerat sig i Sverige. Som mest anlände 4 000 flyktingar om dagen, nu är siffran nere på cirka 1 000 om dagen.

7 500 har via Migrationsverket registrerat sig i Region Syd, varav drygt 150 är ensamkommande barn.

Bor hos släkt och vänner

Ingen har hittills anvisats till Eslövs kommun via Migrationsverket, men det finns flyktingar här som bor hos anhöriga eller vänner. Bland dem finns 8–10 barn som kommer att beredas plats i skolor i Eslövs kommun.

Om kriget blir långvarigt kommer migranterna att på längre sikt placeras i olika kommuner för ett mer varaktigt boende.

Minskat behov av akuta boendeplatser för skyddssökande från Ukraina – Migrationsverket

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window