Inga lektioner på Källebergsskolan fredag – församlingshemmen håller öppet ikväll

I kväll torsdagen den 19 augusti håller församlingshemmen i Eslöv respektive Stehag öppet kl. 16–21 för de ungdomar och vårdnadshavare som behöver stöd eller vill prata med anledning av den allvarliga händelsen på Källebergsskolan på torsdagsmorgonen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Det blir ingen undervisning på Källebergsskolan i morgon fredag, men skolan håller öppet för de elever som vill komma dit kl. 10–13. Personal från skolan, krisstöd och polis kommer att finnas på plats.

Även skolpersonalen får stöd av utbildad personal från företagshälsovården.

Polisen och Eslövs kommun höll presskonferens med anledning av den tragiska händelsen på Källebergsskolan.

Detta har hänt:

En 15-årig pojke har gripits efter en stor polisinsats på Källebergsskolan i Eslöv. En 45-årig skolanställd skadades med ett tillhygge och vårdas på sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Larmet till polisen kom kl. 8.41 på torsdagsmorgonen. Polisen och Räddningstjänst var snabbt på plats. Den misstänkte gärningsmannen greps utanför skolan sedan polisen skjutit varningsskott.

Eleverna samlades senare i skolans idrottshall där de fick stöd av professionell personal. Under eftermiddagen kunde samtliga ungdomar lämna skolan.

”Skolan handlade precis rätt”

Polisen ger skolans personal mycket beröm.

– Skolan och kommunen har handlat precis rätt och som de är utbildade och tränade att göra vid sådana här händelser. Det var kaosartat på skolan under morgonen och det viktigaste är alltid att undvika fara och rädda liv, säger lokalpolischef Anna-Karin Boije.

Ett omfattande utredningsarbete har inletts.

– Naturligtvis väcker detta många tankar och känslor. Vi måste gå till botten med alla frågor som ingår i en så här stor förundersökning och många vittnen ska höras. Åklagare har tagit över fallet. Vi har ett väl uppbyggt samarbete med skolan och kommunen vilket underlättar det fortsatta arbetet med tryggheten, säger Anna-Karin Boije.

Skolan håller öppet men inga lektioner

Källebergsskolan är en högstadieskola med 270 elever. Många av dem kommer från Stehag.
Under fredagen hålls inga lektioner men skolan är öppen för elever som vill komma dit och prata med varandra eller professionell personal.

– Det är frivilligt att komma till skolan. På plats kommer det att finnas stöd för de behov som finns. Nu ikväll kommer församlingshemmen i både Eslöv och Stehag att vara öppna för elever och föräldrar. Där finns personal från kyrkan, kommunen och polisen på plats, säger Kerstin Melén-Gyllensten, förvaltningschef för Barn och Utbildning.

– Det som skett är fruktansvärt och vi tänker på alla som drabbats. Speciellt tänker vi nu på den skolanställde som vårdas för sina skador, och också alla elever, personal och andra som tvingats uppleva detta, säger Kerstin Melén-Gyllensten.

Allvarlig händelse på skola – alla elever är välbehållna och misstänkt gärningsman är gripen

Mer information på Polisens webbplats

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window