Information från Skånetrafiken

Skånetrafiken meddelar att alla deras tåg och bussar rullar i stort sett som vanligt. En del saker har dock förändrats, bland annat trafiken över till Danmark. Bästa sättet att veta om din planerade resa påverkas är att söka resan på Skånetrafikens hemsida eller i appen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Skånetrafiken har den sista tiden sett ett tapp i antalet resande i hela kollektivtrafiken. De utför resandeanalyser för att se hur resandet påverkas – och hur de framöver kan balansera trafiken på lämpligt vis. Detta utifrån antalet resande och mängden tillgänglig personal. De ställer upp en rad scenarier som visar bortfall i olika omfång och planerar hur de ska anpassa trafiken och verksamheten utifrån dessa scenarier.

I övrigt påverkas även de företag som kör trafik åt Skånetrafiken av covid-19. Det skulle kunna betyda fler inställda tåg under veckan.  Bästa sättet att veta om din planerade resa påverkas är att söka resan på hemsidan eller i appen.

När det gäller busstrafiken har det ännu inte genomfört några större anpassningar.

Bästa sättet att veta om din planerade resa påverkas är genom att söka resan på Skånetrafikens hemsida eller i appen.
Bästa sättet att veta om din planerade resa påverkas är genom att söka resan på Skånetrafikens hemsida eller i appen.

Läget på grund av Danmarks restriktioner

Det faktum att Skånetrafiken enbart får köra ett tåg i timmen över bron innebär att en hel del tåg till just Danmark ställs in.

Ska du resa norrut i Skåne så är det bästa att ta sig till Malmö C. Därifrån går tågen i stort sett enligt ordinarie tidtabeller. Om du kommer norrifrån och ska till Triangeln eller Hyllie så får du byta tåg på Malmö C.

Du som reser till Danmark kliver av på CPH Airport/Kastrup, blir kontrollerad av danska polisen och går sedan på tåget igen. Tåget fortsätter sedan till Köpenhamn H. Du behöver gå igenom en avspärrning, men inte byta perrong. För att se vem som kan resa in i Danmark eller inte, hänvisar Skånetrafiken till den danska polisens hemsida.

Om du har köpt och aktiverat en periodbiljett till Danmark kan Skånetrafiken återbetala de resterande dagarna. Du ombeds ta kontakt med Skånetrafikens kundtjänst via deras hemsida eller besöka ett av Skånetrafikens fyra kundcenter.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window