Hållbarhetsvecka i Eslöv 25–30 oktober

Det är dags för Hållbarhetsveckan i Eslöv. Stadskärneföreningen i samarbete med Carl Engströmgymnasiet har skapat Hållbarhetsveckan som pågår till och med lördag den 30 oktober. Under veckan är alla intresserade välkomna att delta i olika aktiviteter för att belysa miljö- och klimatproblem och bidra till en mer hållbar framtid.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Hållbarhetsveckans fokus är att visa hur viktig den miljömässiga, sociala och ekonomiska hållbarheten är. Arbetet började redan under föregående år under namnet Håll Eslöv Rent, med stöd av Sparbanken Skåne.

Det skedde under en tuff pandemitid och syftet var att aktivera hemmastuderande ungdomar och samtidigt värna om miljön och stötta det lokala näringslivet. Även i år stöttas projektet av Sparbanksstiftelsen Finn.

Gymnasieelever bidrar till kommunens miljöstrategi

I årets projekt samarbetar stadskärneföreningen med Carl Engströmgymnasiet, där det pågår ett ständigt hållbarhetsarbete.
Eleverna jobbar bland annat med Eslövs kommuns miljöstrateg. Ungdomarna bidrar med idéer och synpunkter som kommer att bli en del av kommunens nya miljöstrategi.

Det här händer under hållbarhetsveckan i Eslöv:

  • Hållbar skyltning i butikerna kring Stora torg. Elever har smyckat tre skyltfönster. Affischer berättar om hur butikerna och deras leverantörer arbetar hållbart.
  • UF-företagen på skolan visar upp sina hållbara affärsidéer i före detta Kindvalls bokhandel. Besök dem och få en hållbar goodiebag från ICA. Eleverna från gymnasiesärskolan säljer hållbar fika. Öppet onsdag och torsdag kl. 11–14 och fredag kl. 9–14.
  • Tipspromenad med hållbart tema i Eslövs centrum. Förstapris är 1 000 kr och andrapris 500 kr, att handla för i butiker.
  • Återbruk av böcker i före detta Kindvalls bokhandel. Ta med dig en gammal bok och byt mot en ny.

Tisdag 26 och torsdag 28 oktober:

  • Skräpplockardagar. På tisdagen plockar cirka 180 elever skräp. På torsdagen är det 150 förskolebarn och 50 pensionärers tur. Plocka du också!

Fredag 29 oktober:

  • Elever från Carl Engströmgymnasiet berättar på Stora torg från klockan 12.15 om Agenda 2030 och hur de jobbar tillsammans med kommunens miljö- och utvecklingsstrateger. Politiker från alla partierna är inbjudna och det blir diskussioner om hur Eslöv arbetar hållbart.
  • Fimpplockartävling. På Stora torg kan du kl. 9–14 lämna in fimpar i petflaskor och tävla om att vinna 1 000 kr. Andrapris är 700 kr och tredjepris är 500 kr att handla för i våra butiker.

Lördag 30 oktober:

  • Loppis på torget tillsammans med Lions kl. 11–14. Barnen kan få en ansiktsmålning och en trollkarl finns på plats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window