Glad och hedrad över uppdraget som fullmäktiges nya ordförande

För Eslövs nya ”borgmästare” kom frågan om att ta över ordförandeposten i kommunfullmäktige som en total överraskning.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Kerstin Ekoxe är kommunfullmäktiges nya ordförande.

– Jag blev så tagen att jag var tvungen att be om lite tid att fundera. En halvtimme senare ringde jag upp och tackade för förtroendet. Självklart blev jag glad och oerhört hedrad att nomineras till en så viktig post, säger Kerstin Ekoxe (S).

Känns så stort

Kommunfullmäktige är den lokala motsvarigheten till Sveriges riksdag. Ordföranden är en av kommunens högsta politiker och kan jämföras med talmannen i riksdagen eller äldre tiders borgmästare.

Kerstin Ekoxe valdes till ordförande för mandatperioden vid nya fullmäktiges första sammanträde den 31 oktober.

– Det kändes så stort och ganska nervöst. När valet var klart och jag klev upp på podiet som fullmäktiges ordförande kände jag framför allt ödmjukhet. Ett så stort och viktigt uppdrag. Jag tittade ut över de 51 ledamöterna och ersättarna och tänkte bara att alla de här personerna, namnen och vilket parti de representerar måste jag nu lära mig, säger Kerstin Ekoxe.

Tar uppdraget på stort allvar

Som ordförande är det hennes uppgift att leda kommunfullmäktiges sammanträden i Medborgarhuset den sista måndagen varje månad. Hon ska se till att mötena går lugnt till och följer alla demokratiska regler och lagar.

– Uppdraget tar jag naturligtvis på största möjliga allvar. Jag ska ge allt jag kan utifrån mina och kommunens förutsättningar. Jag skulle beskriva mig själv som en närvarande och plikttrogen person som respekterar andra. Jag är också bra på att känna in och se alla människor. Det tror jag är egenskaper jag får mycket användning för i min nya roll.

Politiskt aktiv sedan länge

Kerstin Ekoxe är politiskt aktiv inom Socialdemokraterna sedan många år. Hon har länge suttit i kommunfullmäktige och i överförmyndarnämnden där hon varit ordförande i ett par mandatperioder.

– Jag började engagera mig politiskt när mina två barn var stora nog att klara sig själva. Det är roligt att vara delaktig och få vara med och påverka.

Förutom hedersuppdraget som kommunfullmäktiges ordförande kan hon lägga ersättare i kommunstyrelsen till sina nya uppdrag.

Jobbar inom vården

Privat jobbar Kerstin Ekoxe inom vården i Lunds kommun. Hon är utbildad undersköterska och jobbar nu administrativt som samordnare.

Hon bor i Eslövs tätort och har tidigare bott i Marieholm där hon fortfarande är politiskt aktiv som ordförande i den lokala socialdemokratiska föreningen.

– Jag har fortfarande ett stort hjärta för Marieholm även om jag flyttat därifrån, säger Kerstin Ekoxe.

”Kom och prata med mig”

Hennes största intresse är människor och hon uppmanar alla som vill att komma fram och prata och ställa frågor.

– Jag är en öppen person som har stor respekt för allas åsikter. Jag tycker mycket om att höra andra människor berätta och ta in deras synpunkter. Så ja, jag hoppas att många ska ta kontakt med mig.

Kommunfullmäktige i Eslövs kommun

Kommunstyrelsen i Eslövs kommun

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window