Gasverket startar verksamhet för unga på stationen

Fritidsgården Gasverket startar verksamhet på Eslövs järnvägsstation för att öka tryggheten och fånga upp ungdomar som rör sig på stan. Två kvällar i veckan och lördagseftermiddagar är ungdomar välkomna till den tillfälliga lokalen på stationen. Verksamheten kör igång onsdagen den 18 oktober.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Emellanåt är det stökigt på järnvägsstationen och en del resenärer och besökare känner sig otrygga.

Därför omdirigerar kommunens ungdomsverksamhet sina resurser för att kunna hålla öppet måndagar och onsdagar klockan 18–21 och lördagar klockan 15–18.

Urnor utanför stationen.
Nu startas ungdomsverksamhet i Eslövs järnvägsstation vissa kvällar och helger.

Alla är välkomna

Verksamheten vänder sig framför allt till dem i övre tonåren och unga vuxna. Det utesluter inte att även andra kan komma in för att prata eller hänga en stund. Alla är välkomna.

I lokalen, som ligger i nära anslutning till vänthallen, kommer det bland annat att finnas sällskapsspel, ett pingisbord och sköna soffor.

Fler ska röra sig i centrum

Målet är att få flera att röra sig i Eslövs centrum och att få liv i en för övrigt ganska outnyttjad lokal.

– Det finns behov av att öka tryggheten i centrum. Det bidrar vi till genom att skapa en strukturerad mötesplats med personal på plats, säger Susanne Persson, chef för kommunens ungdomsverksamhet.

Det har också varit en del stök i gallerian som ligger mitt emot järnvägsstationen. Tanken är att även den ska avlastas genom den nya verksamheten på stationen.

Att satsningen görs nu har att göra med att vi går in i den mörka och kallare årstiden, då behovet ökar av trygga platser att mötas på.

Gasverket håller öppet som vanligt

Satsningen kommer inte att belasta budgeten ytterligare då det just nu finns en del vakanser bland ungdomsverksamhetens personal. Det gör det möjligt att omprioritera den befintlig personalens arbetsuppgifter.

– Vi har ett nära samarbete redan nu med bland annat Polisen, Räddningstjänsten Syd och föreningar på stan. Det samarbetet kommer vi att fortsätta och förhoppningsvis utveckla även vid stationslokalen, säger Susanne Persson.

Förhoppningen är att ännu fler ska vilja vara med så att verksamheten kan utökas och hålla öppet fler kvällar i veckan.

Fritidsgården Gasverkets vanliga aktiviteter kommer att fortsätta parallellt med de nya på stationen.

Läs mer om Gasverkets verksamhet

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window