Första artisterna klara för Eslövsfesten i sommar

De första artisterna är nu klara och planeringen är i full gång för sommarens stora fest i Eslövs centrum den 18–19 juni.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Tiomannabandet Hoffmaestro är en av huvudakterna under Eslövsfesten den 18–19 juni. Foto: EA Czyz

–  Alla som bor i vår kommun är extra välkomna till Eslövsfesten. Vi bjuder på underhållning och aktiviteter för alla åldrar. Nu när vi äntligen kan umgås igen har vi mycket att fira, säger Marcus Kulle, förvaltningschef för Kultur och Fritid.

Konserter och aktiviteter utlovas

Eslövsfesten firas i centrum som genomgått en total förändring. Ombyggnaden av Stora torg och centrum pågick i 1,5 år och var helt klar inför förra sommaren. Några större festligheter i samband med invigningen kunde det inte bli då med tanke på coronapandemin.

Helgen den 18–19 juni blir det konserter, uppträdanden och aktiviteter.

– Lördagens program riktar vi främst till ungdomar och vuxna. Söndagen planerar vi en barn- och familjedag med extra allt, säger projektledaren Lotta Pettersson.

Rikskända artister och lokala förmågor

Programmet blir en blandning av rikskända artister och lokala förmågor.

Scenen på Stora torg kommer bland annat att intas av tiomannabandet  Hoffmaestro från Stockholm som spelar en blandning av ska, reggae, electronica, och country.

– Vi hoppas att de ska få hela torget att lyfta med sin enorma spelglädje och oslagbara energi på scenen, säger Lotta Pettersson.

En fest för alla

Planeringen för festen är i full gång och fler detaljer, fler artister och många kringaktiviteter kommer att presenteras efter hand.

– Vi vill skapa en fest för alla, oavsett bakgrund och ålder och oavsett om man kommer från stan eller byarna. Alla ska känna sig välkomna, säger Lotta Pettersson.

Eslövsfestens projektgrupp. Från vänster Johanna Kulle, Rebecca Stewart, Lotta Pettersson och Korab Ferizi.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window