Följ fotbollsfesten på storbild på Stora torg i Eslöv på lördag

Hjälp till att heja fram vårt svenska landslag till medalj i fotbolls-VM! Kom till Stora torg i Eslöv klockan 10 på lördag. Vi visar bronsmatchen på en 16 kvadratmeter stor bildsskärm.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Vi hoppas få se Fridolina Rolfö och de svenska damerna fira fler mål i bronsmatchen på lördag. Foto: Jörgen Jarnberger /BILDBYRÅN.

Kommunen i samarbete med Sparbanken Skåne och stadskärneföreningen Eslövs Stad går samman och erbjuder Eslövsborna att följa landslagets medaljjakt.

– Det känns jätteroligt att vi tillsammans kan erbjuda våra invånare att se matchen live på torget. Vi hoppas på feststämning, fint väder och så klart medalj, säger kommundirektör Eva Hallberg.

1908 års Musikcorps spelar efter matchen

Evenemanget på Stora torg är en del av sommarens satsning Eslöv live! Efter matchen fortsätter festligheterna på Stora torg med underhållning av 1908 års Musikcorps. De spelar gammal brunnsmusik och trallvänliga toner från förr.

Efter matchen underhåller 1908 års Musikcorps på Stora torg.

Vill inspirera fler att spela fotboll

Våra svenska damer spelar match om VM-bronset på lördag. De möter värdnationen Australien.

Finalen mellan Spanien, som besegrade Sverige i semifinalen, och regerande Europamästarna England spelas på söndag klockan 12. Den matchen måste du dock följa på tv eftersom den inte kommer att visas på storbildsskärmen i Eslöv.

– Så klart hade vi hoppats att vi skulle få se Sverige spela final om guldet. Nu blir det en match om bronset istället och det är också fantastiskt. Vårt svenska damlag har gjort ett jättefint VM. Vi hoppas att det ska inspirera många tjejer att satsa på fotboll även här i Eslövs kommun, säger  Marcus Kulle, förvaltningschef för Kultur och Fritid.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window