Fler kan bada och besöka biblioteken nu när restriktionerna lättar

Glädjande nog fortsätter antalet smittade och personer som vårdas för covid-19 att minska, samtidigt som antalet vaccinerade ökar. Folkhälsomyndigheten lättar därför ytterligare på i restriktionerna från och med den 15 juli. I Eslövs kommun innebär det bland annat att det inte längre är några begränsningar i antalet besökare på Karlsrobadet och Marieholmsbadet. Dessutom tillåts nu flera att besöka våra bibliotek samtidigt.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Folkhälsomyndigheten poängterar dock att alla måste fortsätta att följa de allmänna råden:

  • Stanna hemma och testa dig vid symtom på covid-19
  • Arbeta hemifrån så ofta det är möjligt
  • Håll avstånd till andra och undvik miljöer med trängsel
  • Tvätta händerna ofta

Detta gäller från 15 juli i Eslövs kommun

Inga begränsningar i antalet besökare på Karlsrobadet och Marieholmsbadet. Inne på Karlsrobadets äventyrsbad gäller som alltid max 150 personer.

Tills vidare är det ombyte och dusch utomhus som gäller. Omklädningsrum och toaletter inomhus, bastu och bubbelpooler är fortsatt stängda då det inte är möjligt att hålla tillräckliga avstånd där.

Fler får besöka biblioteken

Biblioteket öppnar upp men kommer även fortsatt att vara noga med att hålla avstånd.

Eslövs stadsbibliotek höjer begränsningen till från 20 till 40 besökare. Fyra studieplatser återställs i Eslövsrummet på plan två, och en soffa på barnavdelningen. Fortfarande blir det inga andra sittmöjligheter. Besökare uppmanas att hålla sina ärenden korta så att fler har möjlighet att besöka biblioteket. Vid ingången sitter en lampa som visar gröns ljus om det finns plats att komma in, eller rött ljus om det är fullt och du måste vänta på din tur.

Biblioteken i Flyinge, Löberöd och Stehag öppnar som vanligt och har inte några begränsningar.

Biblioteket i Harlösa öppnar upp för Meröppet igen, och har inga begränsningar på antalet besökare.

Marieholm öppnar också Meröppet, men har kvar sin begränsning på antal besökare vid ordinarie öppettider.

Max två besökare åt gången på äldreboenden

För att skydda våra äldre har Vård och Omsorg i samråd med Smittskydd Skåne beslutat om fortsatta skyddsåtgärder när det gäller besök på kommunens vård- och omsorgsboenden.

Även i fortsättningen ska alla besök anmälas i förväg. Max två besökare tillåts åt gången och besöken ska även i fortsättningen ske i brukarens lägenhet tillsammans med brukaren. Vid fler än två besökare hänvisas man till att träffas utomhus.

Folkhälsomyndigheten: Ytterligare anpassningar av smittskyddsåtgärder den 15 juli

På krisinformation.se ser du vad som gäller just nu

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window